Walk-and-talks i naturen

Kreativa möten i naturen

Ta med mötet ut i skogen på vandringsleden. Tips finns i vår walk-and-talk-guide för allt från lönesamtal till avdelnings- och heldagsmöten.

Dagens digitala möten vid skärmar får oss att bli alltför stillasittande och det är därför skönt att bryta av med "riktiga" möten utomhus. I naturen kan du också få nya infall och synsätt - ja det är kanske just där som du löser ett problem. Många av våra strövområden ligger dessutom nära städer: Kronoskogen strövområde är på gångavstånd från Ängelholms city. Frostavallen strövområde ligger nära Höör, Fulltofta strövområde strax utanför Hörby och Arriesjön finns på cykelavstånd från Malmö.

Walk-and-talk-guide:

  • Digitalt möte på en 1 tim: Ta mötet ute medan du vandrar 3-4 km. Med app pch hörlurar lyssnar du aktivt.
  • Halvdagsmöte med kollegan? Vandra ca 1 mil och ta en lunchpaus vid elden.
  • Lönesamtal på 1,5 tim? Föreslå ett "gå-möte" på 4-5 km med chefen.
  • Heldagskonferens med några kunder? Vandra 15-25 km beroende på terräng. Fiska, spana efter djur eller laga mat över öppen eld.

Ordna ute-konferens i Fulltofta

På Fulltofta Naturcentrum strax utanför Hörby har du också många vandringsleder att välja för ett "utemöte" samtidigt som du kan få service. På andra våningen har vi en fullt utrustad konferenslokal för kickoff, event eller möte med plats för upp till 25 personer (plats för 40-50 pers) Från caféet kan du beställa frukost, fika och lunch.

Runt Fulltofta Naturcentrum finns alla möjligheter att skapa just den konferens som du vill ha. Utanför finns över tio olika markerade vandringsleder, korta som långa. Vill du flytta ut delar av mötet i naturen går det utmärkt. Vandra till exempel vår Konferensstig på 3 km eller hyr vår festplats med enkla bänkar och bord nära Naturcentrum. Andra alternativ är rullstolsvänliga Ravinslingan som är en trädpromenad genom lövverket eller dagslång vandring på Magnhilds runda på 1,7 mil för dig som  vill göra en ”walk-and-talk

Prisexempel:

Konferenslokal heldag, från 5000 kr. Halvdag, från 2500 kr.

Konferenslunch, från 200 kr/gäst

Lägg till aktiviteter till ditt möte

Hos oss kan du välja olika tilläggspaket med aktiviteter för de pauser som uppstår under mötesdagen. Vi kan tillsammans med er skräddarsy vad som passar er grupp. Prisuppgift kan vi ge i offert. Kontakta verksamhetsansvarig Emelie Andersson, emelie.andersson@skanskalandskap.se

Vandring med guide: Ni vandrar med en naturvägledare/guide som tar dig med på en vandring för att berätta om naturen, kultur, historiska spår mm. Olika temavandringar finns att välja mellan.

Klättra i träd: Varför inte prova på att klättra i träd? Ta dig upp i trädkronorna med hjälp av rep och sele. Passar mindre sällskap på max 8-10 personer.

Talk and play: Gör några roliga övningar tillsammans med kollegorna i en femkamp som kräver listighet och samarbete. Antingen lånar ni vår låda med teamövningar och genomför dem själva, eller leder vi er genom lekarna. Några exempel är göra upp eld med tändstål, slackline, trädtriss, "flytta vatten", lös rebus och slå ned spik.

Laga mat över öppen eld: Utanför Fulltofta Naturcentrum finns möjlighet att laga er lunch över eld. Vi tänder elden och lagar en läcker lunch på muurikka till er. Ni kan också tillaga lunchen själva som en spännande teamövning.

För mindre möten: Boka bord i naturen

Du kan även boka bord ute i naturen i Fulltofta. Upplägg: Vi tänder eld och ni lagar själva en DIY-lunch av till exempel Karl-Johan, blåbär, rönnbär, kirskål, lokal fisk eller kött samt efterrätt från trakten. Detta bygger på Visit Swedens idé The Edible Country för att hylla svensk natur samt inspirera till lokal säsongsbaserad mat.

 

Mer om Fulltofta

Något för alla

Fulltofta strövområde är ett vandringsparadis mitt i Skåne. Där finns Fulltofta Naturcentrum med utställningar om naturen, café,...

Läs mer