Om Vedby

I Vedby strövområde är trädslagen ovanligt många. Längs Trädslingan möter du till exempel gran som luktar apelsin och barrträd som fäller sina barr på hösten. I det småkulliga landskapet växer omväxlande bok- och barrskog. Vedby har länge varit småskaligt odlingslandskap och det finns gott om spår efter åkrar och odlingsrösen. Vi på Stiftelsen Skånska Landskap tar hand om området med flera kortare vandringsleder.

Göra och uppleva

Vandra och promenera

Stiftelsen Skånska Landskap har tre kortare vandringsleder i området, den längsta på 2,7 kilometer. Den 800 meter långa trädslingan kantas av informationsskyltar som berättar om de olika trädslagen och om skogsbrukets historia. Hämta karta över strövområdet. Vandringslederna syns även i appen Outdooractive.

Äta

Det finns iordningsställda rastplatser med bänkar och bord i anslutning till parkeringsplatsen.

Plocka svamp

Trattkantareller, gula kantareller och annan svamp finns i området för den som vill ge sig ut på skogspromenader om hösten.

Tänk på #allemansskyldigheten

Tänk på Allemansrätten & skyldigheten. Elda och grilla säkert vid fasta eldplatser, aldrig på berghäll, torv och mossa. Bryt inte kvistar, grenar och bark från levande träd. Sov ute en natt på ett ställe. Ta ditt skräp till våra soptunnor eller ta med hem för att sortera. Hunden måste vara kopplad 1 mars-20 aug, gärna året om av hänsyn till andra besökare och djurliv. Läs mer om Allemansrätten.

Hitta hit

Öster om Klippan, från Oderljungavägen, är det skyltat mot Vedby strövområde. Buss 528 går mån-fre och kan beställas i förväg via Skånetrafiken.

Med buss+

Buss 528 går vardagar mellan Klippan och Perstorp, men måste beställas i förväg. Ta bussen till Söndraby Hjälmsjövägen. Ta av in på Åkervägen och följ den 150 m till en cykelstig. Sväng vänster in på den och följ till du kommer till ett elljusspår. Följ detta åt höger ca 200 m där du tar av in på en stig som tar dig över Bäljane å. Korsa bilvägen och ta vänster in på traktorvägen som tar dig upp i området. Läs mer i tidtabell för buss 528.

Med bil+

Öster om Klippan, från Oderljungavägen, är det skyltat mot Vedby strövområde.

Gps till parkering

WGS84 DDM 56°8.941'N, 13°11.228'E RT90 6227613, 1337298

Är du en grupp eller förening som ska ut? "Boka" gärna plats

  • Vill du arrangera träff för hundklubb, scouter, bröllop eller annan gruppaktivitet - maila omradesbokning@skanskalandskap.se, så att vi undviker "krockar" i naturen. Natur kan egentligen inte bokas, men det är bra att vi som markägare känner till olika events på förhand. Läs mer.

  • Besökscentra (0)
  • Hållplats (0)
  • Parkering (1)
  • Rastplats (1)
  • Stuga (0)
  • Vindskydd (0)