Om Möllerödssjö

I strövområdet Möllerödssjö är sjön den naturliga medelpunkten - oavsett om du vill bada, fiska, spana efter fågel, promenera eller bara fika med sjöutsikt. Hitta ut till Stiftelsen Skånska Landskaps markerade vandringsleder, utsiktstorn, grillplatser och andra bekvämligheter i området. Vill du löpträna finns även ett elljusspår i Möllerödssjö. Längs sjön möter du fuktig lövskog med öppna vattenytor. Annars dominerar bokskogen i området och på våren lyser backarna av vitsippor. Vi på Stiftelsen Skånska Landskap tar hand om hela strövområdet.

Göra och uppleva

Vandra och promenera

Stiftelsen Skånska Landskaps vandringsleder i strövområdet är relativt korta, men korsar varandra så att det är möjligt att vandra längre. Elljusspåret har jämnare underlag om du vill gå med barnvagn. För den nyfikne finns en kulturstig som levandegör traktens historia. Hämta karta över strövområdet. Vandringslederna syns även i appen Outdooractive. 

Löpträna

Vill du löpträna finns ett elljusspår, som Hässleholms kommun ansvarar för. Eller prova terränglöpning på naturstigarna och gör rundan längre.

Spana fågel

Fågellivet i sjön är rikt. Från utsiktstornet på udden kan du spana ut över nästan hela sjön. Här kan du med lite tur se sjöfåglar, till exempel storskraken.

Äta matsäck ute

Det finns två iordningställda rast­platser med bord och bänkar, en i söder och en vid badplatsen i norr. Eller ta med matsäcken till en sten vid sjökanten.

Fiska

I Möllerödssjön kan du fiska abborre, brax, gädda, gös, sarv och sutare. Kom ihåg att köpa fiskekort. Mer information via Hässleholm Turism.

Tänk på #allemansskyldigheten

Tänk på Allemansrätten & skyldigheten. Elda och grilla säkert vid fasta eldplatser, aldrig på berghäll, torv och mossa. Bryt inte kvistar, grenar och bark från levande träd. Sov ute en natt på ett ställe. Ta ditt skräp till våra soptunnor eller ta med hem för att sortera. Hunden måste vara kopplad 1 mars-20 aug, gärna året om av hänsyn till andra besökare och djurliv. Läs mer om Allemansrätten.

I närheten

Äta, bo och göra i närheten av strövområdet: se Hässleholms kommun eller eller Visit Skåne, visitskane.se

Hitta hit

Från väg 117 och Farstorpsvägen är det skyltat mot Möllerödssjö. Buss 532 mellan Hässleholm – Markaryd stannar en liten bit från strövområdet, därefter gångavstånd till elljusspår. Läs mer i tidtabell nedan.

Med buss+

Regionbuss 532 Hässleholm - Markaryd stannar alla dagar vid hållplatsen "Bjärnum Vångavägen". I rondellen, gå in på Vångavägen. Ta sedan första höger in på Korsvägen, som du följer till dess slut. Här kommer du in på en stig som tar dig till elljusspåret. Läs mer i tidtabell för buss 532.

Med bil+

Från väg 117 och Farstorpsvägen är det skyltat mot Möllerödsjö.

Gps till parkering

Badplatsen:
WGS84 DDM 56°16.831'N, 13°43.751'E
RT90 6241104, 1371419

Södra parkeringen:
WGS84 DDM 56°16.333'N, 13°43.030'E
RT90 6240203, 1370646

Hyggesfritt skogsbruk & vägarbete längs Kulturstigen

  • Vårt nya hyggesfria skogsbruk har påbörjats i södra och mellersta delen, vilket påverkar blå stig. Åtgärderna pågår under hela våren och är ett led i arbetet att göra hela Möllerödssjö hyggesfritt.

  • Under vintern kommer skogsbilvägen som löper delvis längs Kulturstigen 1,1 km att rustas upp med bl a nytt grus. Hoppas att ni har överseende med detta. 

  • Besökscentra (0)
  • Hållplats (2)
  • Parkering (2)
  • Rastplats (2)
  • Stuga (0)
  • Vindskydd (0)