Ut i naturen via Fulltofta Naturcentrum

Vandringskartor, tips om uteliv, café, utställningar och utekonferenser

Tips om friluftsliv, utställningar om naturen och café. Fulltofta Naturcentrum är dörren ut i Fulltofta strövområde där fjorton vandringsleder väntar. Öppet tisdag-söndag!

Fulltofta Naturcentrum - pausa, fika och luncha hos oss

Välkommen in att se utställningen "Speciella träd" och få tips kring friluftsliv i "Uteliv i Skåne" (andra våningen). I perioden 3 juni-1 juli visar vi en fotoutställning med bilder från Klåveröd. Fulltofta Naturcentrum med café har i april-sept öppet tisdag-söndag! Läs om öppettider här.

I vårt café kan du köpa med dig enklare lunch, fika, mackor mm. Hembakat och hemlagat är i fokus i utbudet. Ena dagen en värmande kokosdoftande grönsaksgryta med chili, nästa dag en mustig svampsoppa. Det finns flera iordningställda rastplatser utomhus i området för den som vill ta med egen fika. I närheten av Fulltofta Naturcentrum finns ett grillhus med tak.

Vandringsleder för alla

Utanför Fulltofta Naturcentrum finns fjorton olika vandringsleder för korta och långa turer. Ravinslingan är en tillgänglighetsanpassad slinga, som är en trädpromenad genom bokskog. Hämta vandringskartan över Fulltofta strövområde!

Sagostubbe, hinderbana och storkar

En hel del aktiviteter väntar också för barn utanför dörren med t ex Sagostubben där du kan krypa in, en hinderbana vid stora fältet Gröningen samt storkar att se vid Storkprojektet.  Läs mer under Fulltofta strövområde och våra aktiviteter hittar du under På gång.

Utekonferenser med walk-and-talk

Fulltofta Naturcentrum, som har fullt utrustad konferenslokal där du kan inleda inomhus och sedan fortsätta med "vandringskonferens" utomhus. Kontakta oss på fulltofta@skanskalandskap.se

Mer om Fulltofta

Något för alla

Fulltofta strövområde är ett vandringsparadis mitt i Skåne. Där finns Fulltofta Naturcentrum med utställningar om naturen, café,...

Läs mer