Ut i naturen via Fulltofta Naturcentrum

Vandringskartor, tips om uteliv, café, utställningar och utekonferenser

Tips om friluftsliv, värmande café och chans att jobba i naturen. Fulltofta Naturcentrum är dörren ut i Fulltofta strövområde där fjorton vandringsleder väntar. Öppet onsdag-söndag! Under höstlovet öppet tisdag-söndag.

Fulltofta Naturcentrum - pausa, fika och luncha hos oss

Välkommen in att se utställningen "Uteliv i Skåne" (andra våningen). På nedervåningen bygger vi nu om för att förbereda inför utställningarna "SKOOGLA - upptäck och må bra i skogen" samt "Sötvatten - en värld av liv" som öppnar 15 oktober. Fulltofta Naturcentrum med café har öppet onsdag-söndag i perioden oktober-mars. Läs om klockslag här. Under höstlovet håller vi även öppet på tisdagen!

I vårt café kan du köpa med dig enklare lunch, fika, mackor mm. Hembakat och hemlagat är i fokus i utbudet. Ena dagen en värmande kokosdoftande grönsaksgryta med chili, nästa dag en mustig svampsoppa. Det finns flera iordningställda rastplatser utomhus i området för den som vill ta med egen fika. I närheten av Fulltofta Naturcentrum finns ett grillhus med tak.

Vandringsleder för alla

Utanför Fulltofta Naturcentrum finns fjorton olika vandringsleder för korta och långa turer. Ravinslingan är en tillgänglighetsanpassad slinga, som är en trädpromenad genom bokskog och i norra Fulltofta finns Lugna linjen som också är tillgänglig. Hämta vandringskartan över Fulltofta strövområde!

Sagostubbe, hinderbana och storkar

En hel del aktiviteter väntar också för barn utanför dörren med t ex Sagostubben där du kan krypa in, en hinderbana vid stora fältet Gröningen samt storkar att se vid Storkprojektet.  Läs mer under Fulltofta strövområde och våra aktiviteter hittar du under På gång.

Se konstverk: Fullstora lerfigurer av barn

Längs Skåneleden och Sjömossestigen finns sedan 30 sept ett speciellt konstverk i form av 30-talet lerfigurer föreställande barn. Verket har tagits fram i projektet Multiplera med finansiering av bl a Region Skåne och Postkodlotteriet och placerats på vår mark. Vandra gärna dit, se platsen på karta,

Blommande äng och Biboet

Intill Ravinslingans start ligger både Biboet med en "demonstrationskupa" att kika in under vissa helger. Här finns även en nysådd blomsteräng för att främja örter, vilda blommor och insekter.

Utekonferenser med walk-and-talk

Fulltofta Naturcentrum, som har fullt utrustad konferenslokal där du kan inleda inomhus och sedan fortsätta med "vandringskonferens" utomhus. Kontakta oss på fulltofta@skanskalandskap.se

Mer om Fulltofta

Något för alla

Fulltofta strövområde är ett vandringsparadis mitt i Skåne. Där finns Fulltofta Naturcentrum med utställningar om naturen, café,...

Läs mer