Ut i naturen via Fulltofta Naturcentrum

Vandringskartor, tips om uteliv, café, utställningar och utekonferenser

Tips om friluftsliv, utställningar om naturen och café. Fulltofta Naturcentrum är dörren ut i Fulltofta strövområde där fjorton vandringsleder väntar. Öppet tis-sön.

Fulltofta Naturcentrum - öppet tis-sön hela sommaren

Välkommen in att se utställningen "Speciella träd" och få tips kring friluftsliv i "Uteliv i Skåne" (andra våningen). Fulltofta Naturcentrum med café har öppet tis-sön. Alltid stängt måndagar. 

I vårt café kan du köpa med dig enklare lunch, fika, mackor mm. Hembakat och hemlagat är i fokus i utbudet, men vi använder ibland även halvfabrikat. Det finns flera iordningställda rastplatser utomhus i området för den som vill ta med egen fika. I närheten av Fulltofta Naturcentrum finns ett grillhus med tak.

Ny utomhusutställning utanför entrén

Ny utställning om vandring visas strax utanför Fulltofta Naturcentrum 13 juli-16 oktober. 

Vandringsleder för alla

Utanför Fulltofta Naturcentrum finns fjorton olika vandringsleder för korta och långa turer. Ravinslingan är en tillgänglighetsanpassad slinga, som är en trädpromenad genom bokskog. Hämta vandringskartor och tips under Fulltofta strövområde.

Sagostubbe, hinderbana och storkar

En hel del aktiviteter väntar också för barn utanför dörren med t ex Sagostubben där du kan krypa in, en hinderbana vid stora fältet Gröningen samt storkar att se vid Storkprojektet.  Läs mer under Fulltofta strövområde och våra aktiviteter hittar du under På gång.

Utekonferenser med walk-and-talk

Fulltofta Naturcentrum, som har fullt utrustad konferenslokal där du kan inleda inomhus och sedan fortsätta med "vandringskonferens" utomhus. Kontakta oss på fulltofta@skanskalandskap.se

Mer om Fulltofta

Något för alla

Fulltofta strövområde är ett vandringsparadis mitt i Skåne. Där finns Fulltofta Naturcentrum med utställningar om naturen, café,...

Läs mer