Ut i naturen via Fulltofta Naturcentrum

Vandringskartor, tips om uteliv, café, utställningar och utekonferenser

Tips om friluftsliv, utställningar om naturen och café. Fulltofta Naturcentrum är dörren ut i Fulltofta strövområde där fjorton vandringsleder väntar.

Fulltofta Naturcentrum öppet ons-sön hela vintern

Välkommen in att se utställningen "Speciella träd" och få tips kring friluftsliv i "Uteliv i Skåne" (andra våningen). Fulltofta Naturcentrum med café har i november-februari öppet ons-fred 12-16 samt lör-sön 11.30-16. Café till 15.30 alla dagar. Stängt vissa helgdagar.

I vårt café kan du köpa med dig enklare lunch, fika, mackor mm. Hembakat och hemlagat är i fokus i utbudet, men vi använder ibland även halvfabrikat. Fler platser finns utomhus. Det finns flera iordningställda rastplatser utomhus i området för den som vill ta med egen fika. I närheten av Fulltofta Naturcentrum finns ett grillhus med tak.

Vandringsleder för alla

Utanför Fulltofta Naturcentrum finns fjorton olika vandringsleder för korta och långa turer. Ravinslingan är en tillgänglighetsanpassad slinga, som är en trädpromenad genom bokskog. Hämta vandringskartor och tips under Fulltofta strövområde.

Sagostubbe och bokstavslek

En hel del aktiviteter väntar också för barn utanför dörren med t ex Sagostubben där du kan krypa in. Aktiviteter som bokstavsjakt kan du också ge dig ut på. Läs mer under Fulltofta strövområde och våra aktiviteter hittar du under På gång.

Utekonferenser med walk-and-talk

Fulltofta Naturcentrum, som har fullt utrustad konferenslokal, kan även skräddarsy en vandringskonferens eller möte utomhus med aktiviteter. Läs mer om våra olika paket på Vandringskonferenser.

Mer om Fulltofta

Något för alla

Fulltofta strövområde är ett vandringsparadis mitt i Skåne. Där finns Fulltofta Naturcentrum med utställningar om naturen, café,...

Läs mer