Berättelser i Sagostubben

För skolor och familjer

I vår nya Sagostubbe i Fulltoftaskogen väntar berättelser och upplevelser för både skolor och familjer. Kika gärna in om du passerar.

Sagostubben har tagits fram för att användas i den pedagogiska verksamheten vid Upplevelsepedagogiskt centrum i Fulltofta. Tanken är att den ska användas av både skolor och allmänhet. 

Sagostubben är resultat av ett samarbete mellan Stiftelsen Skånska Landskap och Institutionen för Arkitektur vid Lunds Tekniska Högskola under 2016. Utgångspunkten har varit en befintlig träkonstruktion, som tidigare använts i stiftelsens utomhuspedagogik. Med trätornet som grund och med målet att bygga om till något nytt, har en grupp arkitektstudenter fått i uppdrag att skissa på förslag - utifrån ett antal kriterier och önskemål, och som en del i deras undervisning.

Det vinnande bidraget, som en utvald jury röstade fram, var just ”Sagostubben i Fulltofta”, som realiserades hösten och vintern 2016. 

Mer info i nyhet

 

Mer om Fulltofta

Något för alla

Mitt i strövområdet ligger Fulltofta Naturcentrum, med utställning, café, besökscentrum och olika aktiviteter. Stigarna är många för den...

Läs mer