Naturcirkus - konsten att hålla balansen i naturen

Naturcirkus för skolbarn

Upplevelsepedagogiskt centrum erbjuder Naturcirkus för årskurs 1-2 i skånska skolor. Lärare och elever möter en cirkus där de utforskar naturen med hela kroppen.

Våren 2018 pågår Naturcirkus för skånska skolor, årskurs 1-2. Tillsammans med oss kommer du och dina elever få en upplevelserik dag i Fulltofta strövområde. Under dagen möter ni en kringresande cirkus och dess pedagoger som tillsammans med er utforskar naturen med hela kroppen. Balans i kroppen och balans i naturen är projektets tematik.

Fokus är att genom motoriska övningar upptäcka balansens förutsättningar och begränsningar i kroppen. På detta sätt läggs en grund för att förstå balansen i naturen. Med hjälp av en ramberättelse kommer eleverna in i ett sammanhang som ger mening till dagens övningar. Tydliga kopplingar finns till Lgr11.

Upplägg?

Hela dagen genomförs utomhus i en terräng av gräsmatta, stock och sten kring Fulltofta Naturcentrum. Bra kläder efter väder behövs. Ni kommer att vara tillsammans med Naturcirkus hela dagen utom under lunchtid. Medtag egen lunch. Läs mer i inbjudan i pdf.

Var?

Fulltofta strövområde.

När?

Projektet pågår 10 april - 31 maj 2018 under mån, tis och tors (aldrig ons). Tid kl 9 - ca 13.30.

Vem?

Projektet är öppet för skånska skolor, åk 1-2 (vt 2018).

Kostnad?

Projektet är kostnadsfritt för er via stöd från Region Skåne. Projektet bjuder även på busstransport med en buss/dag för max 50 elever. Ni kan själva förstärka med egen medföljande bil om ni totalt blir över 50 pers. Vi samordnar klasser som ligger geografiskt nära varandra så ange antal barn och vuxna vid anmälan. Obs viktigt! Varje klass om 20-25 barn måste ha minst två engagerade medföljande lärare/pedagoger.

Anmälan?

FULLBOKAT 2018. Alla platser bokades snabbt i jan -18 och vi tackar för det stora intresset.

Anmälan görs via bokningsformulär. Obs, anmälan är giltig först när ni fått en bokningsbekräftelse och ni har bekräftat den dag ni blivit tilldelad. Först därefter skickar projektet ut mer info om själva dagen. För frågor, ring verksamhetschef Åsa Johansson, tel 0768-871 883. Obs, antalet platser är begränsat. Tidpunkt för anmälan tillsammans med en kommunfördelning avgör vem som får plats. Besked i februari/mars.

 

Mer om Fulltofta

Något för alla

Mitt i strövområdet ligger Fulltofta Naturcentrum, med utställning, café, besökscentrum och olika aktiviteter. Stigarna är många för den...

Läs mer