Vi möts i skogen

Höstvandring för åk 4

Naturen är snillrikt uppbyggd på ett sätt där allt är beroende av och samverkar med varandra. På denna höstvandring bjuder vi in er att följa med oss ut i skog och natur i Fulltofta strövområde. Varje skolklass vandrar tillsammans med en utomhuspedagog från Stiftelsen Skånska Landskap.

Gemensamt gör vi små stopp där vi upptäcker och utforskar det vi ser och möter. När vi kommer fram till vår lägerplats för dagen gör vi upp eld, grillar och myser tillsammans. Dagen avslutas med en summering där alla trådar knyts samman och hjälper oss att förstå sammanhang i naturens väv.

Praktisk info

För vem: Årskurs 4 (födda 2009) öppet för utvalda skånska kommuner

Dagar: Mån, ons och tors

Datum: 23, 25, 26 och 30 september samt 2, 3, 7, 9, 10, 14, 16, 17 oktober under 2019.

Tid: Ca kl 9.15-14.00 exklusive tid för busstransport.

Var: Fulltofta strövområde, norr om Ringsjön mellan Hörby och Höör.

Kostnad: Kostnadsfritt för er via stöd från Region Skåne. Även busstransport ingår, men vi kan enbart fylla bussen med totalt 50 personer/dag. Ev behöver ni bistå med en följebil. Egen mat medtages, gärna något att grilla.

Tillgänglighet: Vandringen går på/längs med vandringsstigar som inte är lämpliga för tex rullstolar. Det går dock att ansluta vid lägerplats om ni har detta behov. Vandringen är ca 3 km lång.

Anmälan: Bokningsformulär stängd 190819 pga högt tryck på anmälningar. Platserna fördelas just nu.

ER ANMÄLAN GÄLLER FÖRST DÅ NI FÅTT EN BEKRÄFTELSE FRÅN OSS VIA MAIL PÅ ATT NI KOMMER MED. OBS, VIKTIGT: FÖR ATT SÄKERSTÄLLA ERA TILLDELADE PLATSER - SVARA SÅ SNART NI KAN. DÄREFTER SÄNDER VI UT MER PRAKTISK INFO TILL ER!

 

Mer om Fulltofta

Något för alla

Mitt i strövområdet ligger Fulltofta Naturcentrum, med utställning, servering, konferenslokal och olika aktiviteter. Stiftelsen Skånska...

Läs mer