Storkakademien 2019

En heldag i naturen i fantasins, magins och böckernas världar

Det gamla lärosätet Storkakademien har utbildat naturfilosofins väktare i alla tider. Nu får skånska fjärdeklassare anta utmaningarna.

Stiftelsen Skånska Landskap har den stora glädjen att inbjuda Skånes årskurs 4 elever till en heldag i naturen vid Fulltofta strövområde. I en produktion av Upplevelsepedagogiskt centrum inspirerat av naturen, böckerna och fantasins magiska värld erbjuder vi stolt skolprojektet:

Storkakademien 2019

Storkakademien är ett mycket gammalt lärosäte som gör nedslag på olika platser på jorden för att utbilda framtida generationer om vad som verkligen är viktigt. Med ledorden Natur självklar för alla har Storkakademien framgångsrikt lyckats examinera några av Naturfilosofins största väktare genom tiderna. Stort hopp ställs nu till att Skånes fjärdeklassare vill anta utmaningen. Vårterminen 2019 kommer nämligen Storkakademien till Skåne och ni är inbjudna att anmäla er till en mycket annorlunda skoldag, då ni kommer möta några av Akademiens mest populära och inspirerande föreläsare.

Målet för utbildningen är att påbörja en egen lärobok i Naturfilosofi som varje elevhem får ta med tillbaka till sin vanliga skola och där ligga till grund för fortsatta studier. Arbetet kräver att man är både lyhörd, samarbetsvillig, finurlig och modig. Storkakademiens lärosalar är utplacerade i ett vidsträckt betes- och kulturlandskap där varje elevhem måste ta sig fram i skiftande väder och terräng.

När? 23 april-29 maj 2019

Tid? Heldag ca kl.9.00-ca 13.00 exklusive busstransporttid

Var? Fulltofta strövområde, norr om Ringsjön mellan Höör och Hörby

För vem? Årskurs 4, samtliga skånska kommuner. OBS! endast för de som ej deltog år 2018

Anmälan? Obs, anmälan stängd 190204 pga högt tryck på de platser som finns. Anmälan gäller först då ni mottagit ert antagningsbesked från Storkakademin och tackat ja till er tilldelade dag. Då sänds även mer praktisk information ut till er

Kostnad? Kostnadsfritt för er via stöd från Region Skåne.

Ni bidrar med: Egen medhavd lunch, fika och engagerade lärare/pedagoger som lägger lite tid på för och efterarbete. Allt i syfte att vi gemensamt får till en skoldag där alla elever blir engagerade, lärande och glada.

En produktion av Upplevelsepedagogiskt centrum, Stiftelsen Skånska Landskap www.skanskalandskap.se

Ladda gärna ned pdf och sprid den vidare på er skola.

 

Mer om Fulltofta

Något för alla

Mitt i strövområdet ligger Fulltofta Naturcentrum som är en "entré" ut i naturen med utställning, servering, aktiviteter samt...

Läs mer