Expedition Klåveröd 2019

Ett populärt friluftsprojekt från Upplevelsepedagogiskt centrum

Avslutat projekt 2019 // Tredjeklassare från utvalda skånska kommuner bjuds in till en expedition i historiska fotspår tillsammans med naturvägledare.

Våren 2019 bjuder Upplevelsepedagogiskt centrum (UPC) vid Stiftelsen Skånska Landskap in till expedition igen. Det populära friluftsprojektet erbjuds till de årskurs 3:or som inte fick chansen att delta förra året.  Vi välkomnar er till en härligt äventyrlig dag med:

Expedition Klåveröd 2019

Era följeslagare är naturvägledarna och kusinerna Anders och Jonas. De tar er med på en naturskön och händelserik vandring, en expedition i Klåveröds strövområde. Ni kommer att följa historiska fotspår, och säkerligen få höra historier, mer eller mindre sanna från både Anders och Jonas som gått på många expeditioner tillsammans med deras farmor och farfar i dessa trakter. Ibland måste ni ta er förbi hinder på er väg. Och om det inte råder eldningsförbud så är det inte omöjligt att ni tillagar er lunch över öppen eld och lär er hur man gör upp eld.

Ni är välkomna att anmäla ert intresse för att delta om ni har en skolklass som är beredda på:

- att vara utomhus oavsett vilket väder det är just denna dag.

- att vilja samarbeta och hjälpa varandra genom dagens äventyrligheter

- att inte vara rädd för att få lite smuts på händer o kläder

- att ingen är rädd för att ta sig över vatten (via farkost och med flytväst).

- att få ett minne för livet, via er delade upplevelse.

Och inte minst att du/ni som är lärare och medföljande pedagog har en inställning att detta ska bli en fantastiskt rolig och lärorik dag, där ni vuxna aktivt stöttar och uppmuntrar era elever.

PRAKTISK INFO:

För vem? Årskurs 3 från utvalda skånska kommuner som detta år är: Båstad, Svalöv, Örkelljunga, Ängelholm, Åstorp, Bjuv, Landskrona, Klippan, Eslöv och Hässleholm

Dagar? Måndagar-torsdagar (enstaka fredagar)

Datum? 6 maj-5 juni 2019

Tid? Heldag. Start vid Fiskestugan, Klåverödsdammen ca kl.9.15 och hemfärd från Klåveröd ca kl.14.30. Ni hämtas med buss från er skola för att hinna upp till Klåveröd i tid.

Kostnad? Expeditionen är kostnadsfri för er via stöd från Region Skåne. Även busstransport ingår. Ni har egen medhavd matsäck med er som eleverna bär med sig på sin vandring.

Bokning? Avslutat projekt 2019.

Observera att alla era elever måste ha fysisk rörlighet och kunna ta sig framåt i naturen av egen kraft.

ER ANMÄLAN GÄLLER FÖRST DÅ NI FÅTT EN BEKRÄFTELSE PÅ ATT NI KOMMIT MED I EXPEDITIONEN. DÅ SÄNDER VI ÄVEN UT MER PRAKTISK INFO TILL ER!

Mer om Klåveröd

Lite mer vildmark

Mycket folk ute? Se tips på ny natur >> Uppe på Söderåsen breder Klåveröds kuperade landskap ut sig med spektakulära klippor, skrevor och...

Läs mer