Stigar för hjul

Vandra med barnvagn och rullstol

I elva av våra områden finns stigar, spångar eller plattformar som är både barnvagns- och rullstolsvänliga.

Vi försöker anpassa så många strövområden som möjligt för att det ska vara lätt att ta sig fram med  barnvagn och rullstol. Mer om hur vi göra våra områden tillgängliga kan du läsa under Bra att veta.

Några tips:

Breanäs strövområde

Du går genom tallskog på tillgänglig stig 0,3 km, delvis kuperad, fram till en grillplats med utsikt över sjön. Här kan du njuta av lugnet och tystnaden.

Mer om Breanäs

Fulltofta strövområde

I Fulltofta utanför Höör finns fyra vandringsleder där du lätt kan gå med vagn. Vasahusslingan är 6 kilometer lång (eller 4 km om du tar en genväg) som går längs skogsvägar och som utgår från Fulltofta Naturcentrum. Därutöver finns Ravinslingan drygt 1 km som "svävar" bland trädkronorna, Fiskestigen som följer Kvesarumsån (ca 1 km, dock är en del avstängd, men du kan gå fram och tillbaka samma väg), eller Strandpromenaden längs Ringsjöns strand (700 meter).

Mer om Fulltofta

Frostavallens strövområde

Den knappt tre kilometer långa stigen runt Vaxsjön - Vaxsjöslingan - är anpassad för barnvagn och rullstol. Det är en vacker stig som går genom bokskog och till stor del nära sjökanten. Det finns flera rastplatser längs vägen. Till den östra badplatsen vid Dagstorpssjön finns tillgänglig stig från parkeringen.

Mer om Frostavallen

Arriesjöns strövområde

Arriesjön ligger en mil från Malmö. Parkera vid industribyggnaden och ta dig upp för backen. På höjden går du lätt med barnvagn (ca 1,5 km) och blickar ner över sjön. I hagen finns hästar att hälsa på och vid industribyggnaden finns hinderbana för barn. Det finns också kortare stig ner till utsiktsplattformen.

Mer om Arriesjön

Snogeholms strövområde

I Snogeholm, mellan Sjöbo och Ystad, följer den tillgängliga stigen Snogeholmssjöns strand. Det finns flera små vikar längs stigen, så ta med håven.Vill du gå längre finns flera skogsvägar där du lätt kan ta med barnvagnen.

Mer om Snogeholm

Järavallens strövområde

Den hårdgjorda stigen i Järavallen, norr om Barsebäck, tar dig genom tallskog (1,2 kilometer) och en kortare stig leder ner till vattnet. Barnvagnen kan du ta med hela vägen till utsiktsplattformen. Ta med kikare, i strandlinjen trivs många fåglar.

I områdets norra del finns en badplats vid en av sjöarna. Här finns tillgänglig stig ner till stranden och några av rastplatserna, så du kan ta med barnvagnen hela vägen.

Mer om Järavallen

Bockeboda strövområde

Stigarna i Bockeboda, en mil från Kristianstad tar dig genom mäktig bokskog med flera hundra år gamla ekar. Den nya tillgängliga stigen på knappt två kilometer börjar och slutar vid parkeringen i Uddarp. Vill du promenera längre finns flera skogsvägar att följa, bland annat Baslinjen, en skogsväg som går genom hela södra delen av området.

Mer om Bockeboda

Skrylle strövområde

I Skrylle är motionsslingorna många och här kan du gå båda korta och långa rundor med vagn. Här finns naturum, skogslek och lekplats, café/restaurang och hitta vilse-stig. Det är Lunds kommun som ansvarar för stigarna i Skrylle.

Mer om Skrylle