Vandra långt eller kort

Heldagsvandring eller skogspromenad?

En dagsvandring eller en flerdagarstur med övernattning - 40 mil vandringsled för kortare eller längre turer finns i våra strövområden.

Våra 19 strövområden erbjuder hundratalet vandringsleder och massor av äventyr för dig som vill ut i naturen. Både för dig som vill ta en skogspromenad på max en timme eller för dig som vill ut på en heldagsvandring. I strövområdena finns allt från kuperade stigar i vildmarken och barnvänliga spångar till jämna stigar för dig med rullstol. Dessutom finns ridleder och mtb-leder i många av strövområdena. På flera håll även chans att fiska/meta från våra bryggor, paddla och ro, kika efter fåglar i utsiktstorn eller vilda djur.

Våra strövområden sträcker sig från Djurholmen och Breanäs i norr och Snogeholm i söder. I väster finns Järavallen och Kronoskogen samt i öster Tjörnedala och Friseboda. Läs mer om dem på vår sida Våra strövområden. Där hittar du också vandringstips och kartor att ladda ned digitalt.

För de som är nybörjare i naturen är det tryggt att veta var du kan komma under tak. Fulltofta Naturcentrum är en sådan "entré" med extra service, toaletter, chans att värma sig samt även café/servering. Öppettider finns under respektive strövområde på vår sida. Vi har samlat tips på slingor under 5 km som passar mindre barn och alla som söker efter korta turer.

Skåneleden går även genom tolv av våra strövområden och längs med leden finns enklare lägerplatser med vindskydd. Några av dessa ligger i våra strövområden. 

I några av våra områden finns bekvämt boende. I Snogeholm finns flera stugor att hyra och i Klåveröds strövområde finns Klåveröds vandrarhem.