Vårbingo, skogsguide och tipsrunda

Skogen är en skatt - hitta dina äventyr

Titta efter vårens sjungande fåglar i skogen, leta efter vårtecken, gå en tipspromenad om Allemansrätten och ladda ned vår miniguide för barnen. Ta en härlig friluftsdag i naturen!

Leta efter vårblommor, insekter och andra vårtecken och kryssa rader i vår vårbingo. Ladda ned den till mobilen eller skriv ut. På Fulltofta Naturcentrum samt Besökscentrum Snogeholm finns den att hämta.

Kan du allt om var man får elda och varför hunden ska kopplas? I sex av våra strövområden kan du vandra och samtidigt göra en tipsrunda om Allemansrätten & skyldigheter. I Vedema, Bockeboda, Frostavallen, Möllerödssjö, Fulltofta och Järavallen finns dessa digitala tipspromenader. Ladda ned appen Tipsrundan först, så får du övrig info lokalt på anslagstavlor.

För de minsta har vi tagit fram en skogsguide, Skogen är en skatt - dra ut på äventyr, som kan laddas ner och skrivas ut.

Hur låter blåmesen, staren och tofsvipan? Kan du de vanligaste fåglarna i Sverige? Lyssna noga och se om du kan lära dig fler arter. Här är några fågelappar att ha i bakfickan i skogen.

Lärkvitter - en app från Jordbruksverket med våra 50 vanligaste fåglar.

Kvitteromat - spela in fågelsången och får reda på arten.

Fågelguiden - en komplett fågelguide i appformat.

Kvitter - en app med 238 vanliga fåglar.

 

Klätterträd barn