Utmaningar för uteliv, skogsguide och tipsrundor

Skogen är en skatt - hitta dina äventyr

Utmana dig under hösten med nya äventyr i vår bingo, hitta fågelappar, gå en tipspromenad om Allemansrätten och ladda ned miniguide för barn.

Våga testa något nytt under hösten. Ge dig ut i en kajak, spana efter ekoxe eller sov ute i oktober. Hämta våra Ut(e)maningar - Jag har aldrig... i bingoformat. Augusti månadstema under Friluftslivets år är #jagharaldrig, men använd utmaningarna under hela hösten!

För de minsta har vi tagit fram en skogsguide, Skogen är en skatt - dra ut på äventyr, som kan laddas ner och skrivas ut.

Kan du allt om var man får elda och varför hunden ska kopplas? I sex av våra strövområden kan du vandra och samtidigt göra en tipsrunda om Allemansrätten & skyldigheter. I Vedema, Bockeboda, Frostavallen, Möllerödssjö, Fulltofta och Järavallen finns dessa digitala tipspromenader. Ladda ned appen Tipsrundan först, så får du övrig info lokalt på anslagstavlor.

Hur låter blåmesen, staren och tofsvipan? Kan du de vanligaste fåglarna i Sverige? Lyssna noga och se om du kan lära dig fler arter. Här är några fågelappar att ha i bakfickan i skogen.

Lärkvitter - en app från Jordbruksverket med våra 50 vanligaste fåglar.

Kvitteromat - spela in fågelsången och får reda på arten.

Fågelguiden - en komplett fågelguide i appformat.

Kvitter - en app med 238 vanliga fåglar.

 

Klätterträd barn