TikTok för att locka ut unga

85 000 visningar av våra videos. I sommar fyller vi vår TikTok med olika sommartips och challenges i naturen. Unga tipsar andra unga att testa friluftsaktiviteter eller bara njuta i naturen.

Cykla MTB i Bockeboda, paddla i Kronoskogen och vandra i Snogeholm. Under juli och augusti rullar en mindre kampanj med Sommarlovs-tips på TikTok riktade främst till yngre, 13-20 år, för att peppa dem till att röra på sig i naturen. Det är bland annat Johan, Hilding, Helmer, Eva och Juliette som paddlar, cyklar MTB, vandrar och fiskar i våra strövområden.

Filmer riktas till yngre

De olika filmerna boostas till våra yngre målgrupper för att få ökad spridning, vilket snabbt medförde 40 000 visningar inledningsvis och som sedan steg till 85 000 visningar i augusti. 1300 Gilla-markeringar och 500 följare är ännu ett resultat. Två av tre som gillar dessa inlägg är också yngre killar, en svårnådd målgrupp annars.

TikTok har blivit ungas vardagsrum

För oss är det självklart att använda denna populära kanal som en strategi att nå just unga för att få dem att upptäcka naturen och samtidigt bromsa stillasittande. I Sverige använder hälften av alla barn och unga TikTok dagligen, vilket motiverar en kommunikationssatsning. Denna sociala kanal har blivit den mest effektiva kanalen för att nå barn/unga och slår ut både Snapchat, YouTube, Instagram och Spotify, enligt SIFO/Orvesto.

Följ oss på TikTok.

 

 

Publicerat: 2023-07-17