Nyhet: Ta färdtjänst eller buss ut i naturen

Nu har du chans att beställa färdtjänst ut till våra strövområden där rullstolsvänliga leder väntar. Vi samarbetar med Skånetrafiken för att få fler att ta kollektivtrafik ut i naturen. Totalt finns över hundra olika stigar och leder i form av rundvandringar i våra strövområden.

Nu går det att beställa färdtjänst rakt ut i naturen efter att ett antal av våra parkeringsplatser lagts in i Skånetrafikens platsregister för färdtjänst. Det gäller våra strövområden Arriesjön, Järavallen, Bockeboda, Breanäs, Finnstorp, Friseboda, Fulltofta, Klåveröd, Kronoskogen samt Snogeholm - och de parkeringar som ligger nära våra tillgängliga rullstolsvänliga leder. Denna nyhet innebär att det går att beställa taxi/färdtjänst till dessa platser via Skånetrafiken.

-Tidigare har detta varit svårt eftersom parkeringarna inte har någon gatuadress, men genom att vi finns med i platsregistret ska det bli enklare, säger Johanna Pedersen, strövområdesutvecklare, Stiftelsen Skånska Landskap.

Totalt sett finns över hundra olika vandringsleder i form av rundvandringar från 2-17 km i våra strövområden. Idag är det möjligt att åka kollektivt med tåg/buss till merparten av våra strövområden. Längst ned under varje strövområde finns tidtabeller att hämta hem.

Under 43 satsade vi även på en betald reklamkampanj "Vandra på höstlovet - ta bussen ut" på Skånetrafiken för att uppmärksamma busshållplatser i några av våra strövområden: Vedema, Kronoskogen och Fulltofta. Just till Vedema strövområde går sedan i höstas buss 511 med regelbunden trafik även vardagar. Vår buss/tågkampanj syntes på en delsträcka på Pågatåget

Njut av våra hundra olika vandringsleder i 19 strövområden!

 

Publicerat: 2022-10-24