Samarbete med Skånetrafiken: Vandringstips per buss

Luta dig tillbaka och ta bussen till badet eller vandringen under semestern. Hitta till åtta av våra strövområden via Skånetrafikens restips "Sommarbiljetten" som gäller 15 juni-15 aug.

I ett samarbete med Transdev och Skånetrafiken blir det nu lite enklare att inspireras till att ta sig kollektivt till naturen. Att ta bussen är som bekant bra för både plånboken och miljön. Sommartid kan det också vara ett mer bekvämt sätt att ta sig fram på för att undvika fulla parkeringsplatser, som t ex i populära Vitemölla och Kronoskogen strövområde.

I Skånetrafikens satsning "Sommarbiljetten" går det att enkelt hitta utflyktsförslag under Natur och äventyr eller bara söka "strövområde" i sökrrutan. Då får du fram Vedema, Fulltofta, Vitemölla, Tjörnedala, Kronoskogen, Frostavallen, Arriesjön och Möllerödsjö strövmråden som alla har rundslingor för både barn och vuxna. 

Även till andra strövområden såsom Breanäs och Snogeholm går det att ta bussen, om man är beredd att gå någon kilometer fram till stigen. Läs mer om Hike-in och hike-out.

Samarbetet med Skånetrafiken är kostnadsfritt.

Njut av hemester och vandring i Skåne!

 

Publicerat: 2023-05-29