Speciella träd med föredrag och trädvandring

Den 2 oktober blir det "trädfest" på Fulltofta Naturcentrum. Författaren Linnea Jägrud, som är tongivande i vår utställning, föreläser om rynkor och bark samt vandrar bland stora och små träd.

- Det är med stor glädje som vi välkomnar författaren Linnea Jägrud som på ett mycket livfullt och inspirerande sätt kommer att prata om sin kärlek till träd och dess betydelse för oss människor. Vi tänker att hon delar denna kärlek med många människor och vi hoppas att än fler ger sig ut i naturen för att möta dessa trädpersonligheter. Förundran och förundras, säger Åsa Johansson, som är verksamhetsansvarig för aktiviteter på Stiftelsen Skånska Landskap.

Jägrud kommer att föreläsa om träden, deras personligheter och deras egenskaper med utgångspunkt från boken ”Rynkor och bark”. Ett lättsamt föredrag med filosofiska undertoner som handlar om varför vi behöver träden, varför de är viktiga och hur man gör för att minnas sitt barndoms träd.

Efter föredraget kan man följa med på en tre timmar lång vandring i Fulltoftas fina skogar med guidning.

Sedan i våras pågår den stora utställningen Speciella träd - ur ett humanistiskt perspektiv som i september även fick ett tillskott av besökarnas egna foton på favoritträd. Ännu en hyllning till träden blir nu heldagsarrangemanget den 2 okt med Linnea Jägrud.

Missa inte föredraget "Rynkor och bark - rötter och fötter" kl 11-12 och "Trädvandring - bland träskallar och enstöringar" kl 13-16. Glöm inte att reservera plats!

 

 

 

 

 

Publicerat: 2021-09-21