Upplev nya stigen längs Kvesarumsån

Passa på i vår att gå vår upprustade vandringsstig i Bjeveröd. Vi har renoverat den tillgängliga träspången så att alla kan njuta av sprudlande bäck, fågelsång och vitsippor.

Nu finns det återigen möjlighet att gå och rulla på tillgängliga Fiskestigen längs med Kvesarumsån i norra Fulltofta strövområde i ett litet vattenrike. Träspången har successivt del för del renoverats under några år och nu är den färdig. Fortfarande ligger dock de gamla brädorna kvar ute i naturen, men de kommer att tas bort. 

-Besök vår fina tillgängliga stig som är totalt 1,6 km lång, varav hälften på träspång. Här kan du gå med barnvagn och rullstol. På flera platser sträcker sig spången ut över bäcken och ger en känsla av att sitta på ån. Besökaren får möjlighet att uppleva ån med porlande vatten, vinden i vassen, sländor som flyger, fåglar som flyger. Endast naturen hörs, säger Sofia Hillbertz, Stiftelsen Skånska Landskap, som berömmer våra byggare Jonas och Sten som gjort allt arbete.

- Se om du kan hitta en röd flickslända, fortsätter Sofia Hillbertz.

I vår kommer stiftelsen tack vare ett LONA projekt även bygga en plattform och en vattenränna för att kunna ha aktiviteter med till exempel barkbåtar längs ån. I detta projekt ingår också att sätta upp skyltar om de trollsländor som bor längs med ån. Invigningen blir först i slutet av sommaren.

Fiskestigen är ett arbetsnamn, då sträckan troligen kommer att byta namn. Mer om detta i kommande nyheter.

Läs mer om Fulltofta strövområde och våra 14 olika vandringsstigar. 

Fulltofta Naturcentrum har öppet tis-sön hela veckan.

Välkommen ut i naturen!

 

Publicerat: 2022-04-13