Nytt ridområde i Friseboda

I Friseboda strövområde har vi skapat ett nytt ridområde och ridled där du kan rida året runt. Christina Nyström var lyrisk när hon gav sig ut på en premiärrunda.

Christina Nyström var en av de första som gav som sig ut och "invigde" ridområdet i september. Hon driver en inackorderingsverksamhet, Willands farm, för tio hästar utanför Kristianstad. 

- Jättefint ridområde. Häftigt att rida i ett annorlunda landskap som är lite kuperat, bevuxet med tallskog och så alla dessa mossor, säger Christina Nyström som ger betyget fem hovar av fem möjliga.

- Det var lätt att följa leden. Vi utgick från den norra parkeringen där det är tillåtet att stå med hästar, säger hon.

Tillåten ridning inom markerade stolpar

Eftersom Friseboda strövområde är ett naturreservat får du bara rida inom de streckmarkerade områdena, se karta över Friseboda strövområde. Där leden blir bredare på kartan är den markerad med stolpar i ytterkanterna i fält, så att ryttare hittar rätt. I övrigt, följ de vita prickarna eller stolparna med ridsymbol. På grusvägen samt Sydostleden är det däremot inte tillåtet att rida. Sofia Hillbertz, Stiftelsen Skånska Landskap, hoppas att detta lockar ut ridintresserade:

- Vi hoppas på att många kommer dit och får njuta av den vackra naturen. Eftersom det är väldigt fullt i området under sommaren så rekommenderar vi att besöka leden under andra delar av året.

 

"Bra att ni välkomnar ryttare"

Stiftelsen Skånska Landskap får en eloge för satsningen på ridning av Christina Nyström som enligt henne därmed även blir ett lyft för en stor tjejsport. Hon gillar också tydligheten med särskilda leder och områden med anvisningar, så att det blir "lätt att göra rätt."

- En del ryttare är dåliga på att visa hänsyn och det spiller över på oss som tar hänsyn. Så bra då att ni visar vägen med speciella leder och områden där ryttare har företräde. Här var det väldigt tydligt, här var vi välkomna.

 

 

 

 

 

Publicerat: 2021-11-01