Nya P-regler i Järavallen och Friseboda

Husbilar får inte längre parkera nattetid vid Saxtorpssjön i Järavallen under högsäsong. Bakgrunden till beslutet är förra sommarens felparkeringar och blockerade räddningsfordon.

Nya skyltar finns uppsatta vid norra P-platsen i Järavallen som visar att det är förbud mot personbilar klass 2 alla dagar kl. 21-07. Till vår hjälp har vi konsulterat Svensk Säkerhet, som patrullerar i området, och tar hand om alla frågor (kontaktuppgifter längst ned). Förra sommaren hade vi stora problem med husbilar som parkerade på privata vägar, dubbelparkerade samt stod ivägen för uttryckningsfordon, men också andra utmaningar som t ex gråvatten och latrin i naturen. Tydlig skyltning finns i fält.

I södra Järavallen strövområde är det naturreservat där det redan är förbud att stå med husvagn/husbil över natten. För att hjälpa bilister att ta sig in på infartsvägen till den södra parkeringen har vi satt förbudsskyltar mot att parkera i vägkanten.

En annan nyhet är att Friseboda strövområde och naturreservat får nya parkeringsregler. Vid norra parkeringen "Frisebodaboden" är det förbud att parkera för personbil klass 2 alla dagar kl. 22-06 - men däremot är de välkomna dagtid. Detta på grund av rådande regler i naturreservatet. Vid parkeringarna "Kongaboden" samt "Stockholmsboden" kommer det att i perioden 1 juni-1 september bara vara tillåtet att parkera för personbilar klass 1. MC kommer att kunna parkera vid vissa platser på dessa båda parkeringar. Tydlig skyltning finns i fält.

Kontaktuppgifter till Svensk Säkerhet & Störningsjour i Sverige AB
Växel: 010-207 85 85

 

Publicerat: 2023-05-16