Totte och Annika tar över i Snogeholm

En dröm som går i uppfyllelse. Så beskriver Totte Magnusson och Annika Håkansson glädjen över att ta hand om uthyrning av stugor, fiske, båtar och camping mitt i Snogeholm strövområde.

Hur känns det, Annika och Totte?

-Möjligheten som dök upp var mer än vi kunde drömma om, att få jobba i naturen med människor och friluftsliv. Det känns så fantastiskt att ta över en uthyrningsverksamhet som är så välskött; manegen var sannerligen krattad för oss, säger de två nya entreprenörerna som sedan 20 april driver verksamheten Destination Snogeholm utifrån Stiftelsen Skånska Landskaps stugor, båtar, camping och fiske.

Annika och Totte har båda erfarenheter av organisationer, där vägen från idé till genomförande är väldigt lång och trög. I den här rollen kan de i princip ha en idé vid frukostbordet som kan testas eller genomföras samma eftermiddag. De ser sig som "projektmänniskor" och kommer inte att upphöra med att hela tiden försöka förbättra eller att se möjligheterna i verksamheten; dock vill de framhålla att utan gästernas positiva upplevelser är inte verksamheten värd något.

-Det är våra gäster som är kärnan.

De vill utveckla verksamheten än mer och  "få ut så mycket människor som möjligt i strövområdet".

-Vi vill öka beläggningen genom att erbjuda ytterligare saker såsom guidningar, skolevents, företagsevents, loverbjudanden - exempelvis far- och morföräldrar med barnbarn. Under lågsäsong riktade erbjudanden till trogna kunder, nya kunder, genom exempelvis sociala medier, och naturligtvis via vår hemsida.

De sprudlar av idéer. Ju längre samtalet går, desto fler tankar poppar fram.

-Vi har en tanke om att kunna erbjuda ett fyllt kylskåp (tänk Linas matkasse) frukost, middag, lunch, för att kunna underlätta för gästerna. Det här en fullständigt spejsad idé, men varför inte?

-Vi vill även testa "glamping", men kräver en del funderingar. Kanske kunna erbjuda transport från Sjöbo busstation och från Malmö Airport, också spejsat, men varför inte? Lite shuttleservice helt enkelt. Vi har planer på att skaffa en elbil med möjlighet för minst sex passagerare.

Planer finns även på att fräscha upp servicehuset samt göra ett kontor av lägenheten i Fiskarhus nära huvudparkeringen.

-För oss är det viktigt att ha så mycket direktkontakt som möjligt med våra gäster; vi vill vara tillgängliga och nära våra besökare. Vår förhoppning är att området kan ge en familjär känsla genom att vi är synliga och närvarande, och då också ge en direkt feedback vilket ger oss tillfälle för förbättringar.

När det gäller uthyrningen av fler båtar och kajaker funderar de på om ett samarbeta med Friluftsfrämjandet Blentarp-Sövde kan vara en utväg, detta för att tillgodose kundernas behov och önskemål. De avser också att göra vissa förbättringar på campingen och har för avsikt att hålla öppet året om.

-Fotbollsplanen intill campingen har vi stora tankar om: göra en aktivitetsyta, skapa möjlighet för tältande gäster och även anlägga en naturyta med fågelplattform och växtyta med växter som trivs i den lokala miljön, bikupor och pilegärde. För barnen tänker vi göra pilekojor som blir små gömslen, (lekplats blir det inte) på andra sidan vägen finns hur mycket skog som helst! Vi hoppas att såväl insekter som gäster ska kunna samsas och trivas i denna miljö.

Annika och Totte skulle även vilja lyfta fram möjligheterna att samarbeta med lokala entreprenörer som till exempel Äventyrscampen, Sövde musteri, Badkiosken i Sövde och Bosarps gård för att nämna några exempel. Ett annat självklart samarbete enligt dem är med Sportfiska i Sövdesjön. 

-Vi är övertygade om att ett sådant samarbete kommer gynna alla i vår närhet. Som kronan på verket önskar vi även att Snogeholms slott kunde öppna - då vore destinationen komplett. Då finns det nåt för alla - från koja till slott, säger Annika Håkansson.

Bokning av stugor, båtar, kanoter och köp av fiskekort sker via deras företag Destination Snogeholm. Hemsidan är ännu inte uppe, men all bokning kan ske via Snogeholm Fritid som tidigare drev verksamheten.

 

 

 

 

Publicerat: 2022-05-23