Ny naturstig i Fulltofta strövområde

I västra Fulltofta inviger vi nu en ny naturstig på 1,5 km som går genom kulturlandskap och trädbjässar. Här hittar du till exempel de 500-åriga jätteekarna Treklöften och Gäddeken. Lyssna på Naturmorgon i P1 20 mars som handlar om denna unika natur.

Vår nya naturstig i Fiskarhus i Fulltofta strövområde går genom ett eklandskap under restaurering som är rik på biologisk mångfald och intressant kulturhistoria. Här hjälper betesdjuren till att hålla landskapet öppet samtidigt som träd i olika ålders- och nedbrytningsfaser gynnar den biologiska mångfalden. Kan du till se speciella lavar och insekter som till exempel den magnifika läderbaggen? Stigen är anlagd av Stiftelsen Skånska Landskap med bidrag från EU och BushLife.

Lördagen den 20 mars inviger vi naturstigen som är skapad som en länk mellan skogarna och kulturlandskapet vid Ringsjön. 

På morgonen är Sveriges Radio P1 Naturmorgon på besök så lyssna då gärna på radion. Sändning mellan kl.06.00-08.00.

Guidad vandring sker längs stigen varje halvtimme mellan kl. 14.00- 16.00. OBS! Endast väldigt få på grund av rådande pandemi. Ingen förbokning. Tilldelning av platser sker på plats. Viktigt att vi håller avstånd till varandra.

Välkomna den 20 mars eller därefter närhelst ni vill! Naturen är alltid öppen.

Publicerat: 2021-03-17