Ny kartskyltdesign  

Nu sitter våra nya kartskyltar på plats i Tjörnedala samt Vitemölla. Besökskartorna har förstorats upp och informationen om natur, djur och Allemansrätten har förstärkts.

Efter en besöksenkät kring våra kartskyltar tog vi fram en ny, förenklad skyltlayout. I den nya formen låter vi kartan med dess vandringsleder vara i fokus. I gengäld har vi minskat ned på mängden text och hänvisar istället in till vår webb genom bland annat QR-kod. Vi har även förstärkt informationen om allemansrätt samt föreskrifter i naturreservat genom tydliga symboler. Naturreservatsgränserna har från och med nu blå färg och den välkända vita stjärnan i stället för den tidigare rödstreckade linjen.

Som förut lyfter vi fram uteliv i området, men tipsar om mer "okända platser” som till exempel att ta en natt i vindskyddet i Tjörnedala och att strosa i Klammersbäckravinen i Vitemölla för att sprida besökare mer i området.

De nya skyltarna är monterade i Tjörnedala samt Vitemölla strövområden. Före sommaren kommer även nya skyltar att sättas upp i Friseboda strövområde. I övriga strövområden byts kartskyltarna efter hand.

 

Publicerat: 2021-05-26