Naturguider behövs till skolprojekt

Ansökningstid har gått ut// Entreprenör, egenföretagare, eller konsult - med kunskaper om naturen. Vi söker efter dig som tillsammans med oss vill leda skolklasser i vårt projekt "Femteklassare på Skåneleden" som påbörjas i höst.

Under våren 2022 beslutade Region Skåne att anslå pengar till projektet ”Femteklassare på Skåneleden” som genomförs av oss. Vi går nu ut med en intresseanmälan för att hitta personer som vill leda skoleleverna i detta projekt.

Genom denna projektsatsning får barn möjlighet att komma ut i naturen tillsammans med erfarna naturvägledare. Satsningen riktas mot barn och unga med fokus på att bygga goda levnadsvanor i post-pandemitider. Den genomförs som en breddsatsning i hela Skåne för att nå ut till en grupp som annars är svår att nå genom kommunikativa insatser. För många elever är detta ett första möte med naturen där barnen får en introduktion till allemansrätt, hälsa i naturen och fysisk aktivitet som enligt samstämmig forskning är viktigt för att etablera naturvana och främja goda levnadsvanor.

Vi söker därför efter dig som är egenföretagare och har F-skattsedel eller motsvarande så att du kan fakturera oss för dina arbetade timmar. Du har utomhuspedagogisk/naturvägledande erfarenhet och kompetens kopplat till arbete med barn/unga. Du ”brinner” för att dela din egen entusiasm och glädje kopplat till naturvistelse/uteliv. Du vet en hel del om var det går att finna skånska naturupplevelser. Du har ev. ett specialintresse kopplat till naturen och är i övrigt allmänbildad och kunnig vad gäller natur-kultur-friluftsliv-leder. Du har kanske arbetat med barn i ett annat sammanhang, och kan hantera en hel skolklass.

Projektet kommer företrädesvis att genomföras under september-oktober 2022, med inledande planering under våren samt april - juni 2023 i första omgången. Arbetet sker dagtid måndag - torsdag, med en arbetstid på ca 8 tim/dag.

 

  

 

Publicerat: 2022-03-10