Klåveröds logi i ny regi

Söndagsöppet café och uppgraderat boende ska locka både skåningar och danskar ut i naturen. Klåveröds vandrarhems nya arrendator Pernilla Colhag vill utveckla verksamheten.

- Jag fastnade direkt för jobbannonsen och när jag sedan besökte vandrarhemmet tyckte jag att det var så otroligt mysigt, säger Pernilla Colhag som alltid har vandrat mycket i Klåveröds strövområde.

Att ta över ett redan inarbetat koncept med topprenommé från de tidigare entreprenörerna Lars och Marie kändes också tryggt. Med ena foten i besöksnäring och turism och den andra i destinationsutveckling kände sig Pernilla mer än redo att göra något för egen del. 

- I alla år har jag ju hjälpt andra att komma igång med sina verksamheter, ägnat mig åt företagsrådgivning och affärsutveckling, så det kliade i fingrarna att komma igång, säger Pernilla Colhag.

 

Redan de första veckorna öppnade hon upp ett café i lokalen med egenbakade kakor.

- Jag tänker ha söndagsöppet café fram till siste september. Hittills har det verkligen gått över förväntan med många gäster.

Framöver vill hon arbeta med paketering i form av vandrings- och cykelpaket med övernattning för att få fler att upptäcka den fantastiska naturen i Klåveröds strövområde. Marknadsföringen kommer att ske främst i sociala medier samt genom samarbeten med turoperatörer, vandringsresor och kommuner. Hon har även planer på att se över boendet.

-Jag vill utveckla och höja standarden på vandrarhemmet medan stugorna får ha en enklare standard. Det är bra att ha olika nivåer - och en del gäster vill betala för service.

Läs mer om Klåveröds logi och café. 

 

 

 

 

Publicerat: 2021-09-06