Hittaut i sex strövområden

Vandra och leta checkpoints på din svemester. Hittaut finns numera i Fulltofta, Finnstorp, Vedby, Frostavallen, Bockeboda, och Friseboda strövområden.

Sedan i våras finns totalt cirka 500 checkpoints i skog och mark, bland annat i strövområden och längs Skåneleden. Hittaut har vuxit till en populär träningsform som lockar ut tusentals för att vandra eller promenera för att  "leta" efter de märkta stolparna och samtidigt upptäcka naturen. Aktiviteten är gratis. Det enda som krävs är att en karta i pappersform eller via appen. Robert Lood, projektledare för Hittaut Skåne, upplever att Hittaut har en väldigt positiv effekt på folkhälsan genom att det bidrar till att få fler människor att röra sig fysiskt samtidigt som de besöker och upptäcker nya platser i sitt närområde.

-Hittaut når dessutom den breda allmänheten och bidrar till att aktivera människor som kanske inte redan är aktiva inom någon organiserad idrott, säger Robert Lood.

I Skåne finns det totalt 6 stycken olika Hittaut projekt (Skåne, Hässleholm, Kristianstad, Malmö, Eslöv och Östra Göinge). Totalt har samtliga projekt i Skåne 8163 deltagare och har generat ca 250 000 friskvårdstimmar

I våra strövområden hittar du dem i:

Fulltofta strövområde - 9 checkpoints längs med stigar (delvis blåa leden). Fokus på natur och fåglar. Placerade tillsammans med Storkprojektet

Vedby strövområde - 5 checkpoints i skogen, placerade med hjälp av OK Kompassen. 

Finnstorp strövområde - 13 checkpoints i skogen och stigar, placerade med hjälp av Rävetofta OK. 

Frostavallen strövområde - 13 checkpoints i skogen, placerade med hjälp av Ringsjö OK.

Bockeboda strövområde - 14 checkpoints som satts ut via Hittaut Kristianstad med Härlövs IF.

Friseboda strövområde - 5 checkpoints i strövområdet eller strax utanför. 

Det finns även checkpoints längs Skåneleden på sträckorna: 
Verum - Vittsjö (SL 1, 9), Åstorp - Krika (SL 3, 1-2), Brösarp - Hörröd (SL 4, 7B) och Hällestad - Häckeberga (SL 2, 13-14)

Utskrivbara kartor över områdena finns här Kartorna finns också tillgängliga genom appen Hittaut. 

Publicerat: 2021-07-13