Hitta till lugn natur under semestern - 5 tips

Varför trängas på stränder och parkeringar? Hitta ditt eget smultronställe i nya Besökskartan där du hittar spännande natur att upptäcka.

I den nya Besökskartan med röd- och grönmarkerade områden ser du enkelt var det ofta är fullt och var det finns plats. I Skåne finns oändligt mycket natur att upptäcka bortom hotspots. Har du varit i hemliga pärlan Finnstorp i närheten av Söderåsens nationalpark eller Tjörnedala som var Linnés favorit? Andra exempel är dramatiska och backiga Vedema, vandringsparadiset Fulltofta, vulkanrika Frostavallen och vilda Breanäs där du kan vandra och ö-luffa i kajak. Följ oss på @skanskalandskap för tips om uteliv!

5 tips om du vill ge dig ut i skånsk natur i sommar:

  • Vandra nya stigar för att se något nytt. Låt Besökskartan bli din sommarguide! Läs mer om arbetet bakom kartan.
  • Skippa ruschen kl 11-15. Åk ut morgon eller kväll, så får du kanske även uppleva djur- och fågelliv.
  • Parkera smart och hänsynsfullt så att andra kan passera. Är det fullt? Ofta finns många mindre parkeringsplatser en liten bit bort.
  • Ta bussen eller cykeln ut i naturen.
  • Tänk på #allemansskyldigheten och visa hänsyn till andra, natur och djurliv. Tänk också på att Allemansrätten är begränsad i naturreservat och att speciella föreskrifter gäller.

Vi önskar alla en skön sommar i skånsk natur! Lämna inga spår efter dig och ta gärna med ditt skräp hem. Många soptunnor blir överfulla under sommaren på grund av ökat tryck.

 

 

Publicerat: 2021-06-01