Hela Skåne sover ute i version 2022

Vintern har rasat ut och vårkvällarna är tillbaka, Hela Skåne sover ute inleds! I år försöker vi även få unga att ge sig ut i naturen genom sociala medier, nystartad TikTok och utekväll i Snogeholm.

Väderprognosen ser mycket lovande ut när temaveckan inleds. Ljumma temperaturer och ljusgröna skogar väntar. Tips på var du kan åka, regler i naturen och hur du får tag i utrustning finns på vår webbplats.

Vi inspirerar maximalt genom våra digitala kanaler Instagram och Facebook. Under förra veckan pågick också en kampanj på skärmar i Skånetrafiken. Vi uppmanar alla att "dela sin utenatt" i bilder på Instagram med hashtaggarna #helaskånesoverute och #skanskalandskap för att ha chans att vinna en kåsa.

Nytt för i år är att vi även introducerar TikTok för att nå en ny yngre målgrupp. Undersökningar visar att unga ökat sin tid i naturen under pandemiåren, men samtidigt pekar andra data på att stillasittandet tenderar att öka. 

I Snogeholm strövområde arrangeras en utekväll för unga 7-8 maj i ett ungdomsprojekt som finansieras av La Source Österlen och Leader Sydöstra Skåne i samarbete med oss.

Bara att ge sig ut! Man ångrar aldrig en natt ute! 

 

 

Publicerat: 2022-05-02