God utejul och gott nytt grönt år!

Vi på Stiftelsen Skånska Landskap vill önska en riktigt God Jul och tacka samarbetspartners och besökare för det gångna året! Läs mer om vad som händer under helgerna hos oss!

Ännu ett år har snart passerat - och vilket år! Det var Friluftslivets år, vi rustade upp strövområden på flera håll, satsade på nya skolprojekt, nybörjarvandringar, naturvärdar, samarbete med primärvården, Hela Skåne sover ute, flera mil ny Skåneled, skogs- och naturvård och mycket annat. Framför allt är vi glada över all uppmuntran vi får från vandrare och besökare.

Öppet på Fulltofta Naturcentrum

Fulltofta Naturcentrum med café har öppet vissa dagar under jullovet. På annandag jul finns ett trevligt erbjudande: kaffe och valfri kaka för endast 35 kr. Fulltofta Naturcentrum håller däremot stängt 23/12, 24/12, 25/12, 31/12, 1/1 och 6/1. Som förut följer Naturcentrum rådande restriktioner (som gäller sedan 23 dec) och ser till att det finns gott om plats under ditt besök.

Under helgerna håller vi däremot stängt på vårt kontor.

Vinterlovskul och trollvandring i Vedema

Vi erbjuder på nytt Trollvinter i Vedema strövområde. Vandra den ca 1,5 km långa slingan med QR-koder för att höra rysliga berättelser om traktens trollkung. Det är en självgående aktivitet som pågår t o m 9 jan. Dagarna före nyår finns också trollet på besök i skogen under Vinterlovskul. Tänk på att hålla avstånd till varandra. 

Ett annat tips är att djurspana i Snogeholm strövområde med start vid Mötesplats Dovhjorten. Därifrån går 1,5 km långa Viltspåret där du kan gissa djurbajset, spår och rebusar.

Var snäll mot naturen under helgerna

Soliga dagar kan det bli mycket folk, som t ex i Järavallen, Snogeholm och Klåveröd strövområden. Visa hänsyn till varandra och naturen - tänk på #allemansskyldigheten så att det är lika fint på platsen när du lämnar som när du kom. Ta alltid hand om ditt skräp.

Njut och må bra av friluftsliv!

 

 

 

 

 

Publicerat: 2021-12-23