Hundratals tar bussen ut i naturen under Arriedagen

Kanotpaddling, fågelkoll, brasmys och vattenverkstad. Massor av aktiviteter väntar 10 okt under en familjedag i Arriesjön strövområde. Välkommen ut!

Det är ett stort intresse för "Arriedagen - fågel, fisk eller mittemellan" söndagen 10 okt kl 11-15. Redan fyra dagar före är det över 200 anmälda till de gratisbussar som kommer att pendla fram och tillbaka mellan centrum i Lindängen, Vellinge och Rosengård och Arriesjön strövområde.

- Detta är ett sätt att locka familjer som kanske inte vanligtvis besöker området. Vi hoppas att detta ska bli en fin dag i naturen som lockar till fler besök! Att få naturnära relationer och upplevelser är oerhört viktigt, inte minst i dessa tider och dagar, säger Åsa Johansson, projektledare på Stiftelsen Skånska Landskap

Arriedagen är ett av många arrangemang under Friluftslivets år. Initiativet bakom Arriedagen kom från Vattenverkstaden som samarbetat med Stiftelsen Skånska Landskap, Malmö kommun och Vellinge kommun.

- Vi har även samverkat tätt med såväl lokala föreningar, allaktivitetshus och bostadsbolag i Rosengård och Lindängen. I Vellinge har kommunen med deras naturnära satsning engagerat sig för att få boende i kommunen att delta, säger Åsa Johansson.

Välkommen ut på söndag kl 11-15! Ta gärna cykel hit som tar 10-15 min från Malmö. Det blir lätt fullt på våra två parkeringar. Ladda ned programmet för Arriesjön - fågel, fisk eller mittemellan. 

För mer info om dagen, kontakta:

Åsa Johansson, Stiftelsen Skånska landskap, asa.johansson@skanskalandskap.se, 076-8871883

Stephanie Anvelid, Vattenverkstaden, stephanie@vattenverkstaden.se, 0703-777612

 

 

Publicerat: 2021-10-07