500 besökare under Arriedagen

Det blev en riktig utefest för familjer och andra vid Arriesjön strövområde i söndags. Barn och vuxna, nyfikna och erfarna kom för att prova på friluftsaktiviteter.

- Vi beräknar att vi nådde ca 500 besökare och ett stort antal av dessa var naturovana, nya målgrupper som hittade ut till ett av alla våra vackra strövområden. Vi skapade även intresse för natur och friluftsliv. Detta är extra roligt, då det var ett av våra tydligt uttalade målsättningar med dagen, säger Åsa Johansson, Stiftelsen Skånska Landskap.

Vellinge kommun, Månstorps scoutkår, Vattenverkstaden, Malmö museer och Falsterbo Naturvårdsförening var bara några av de organisationer som samarbetade för att gemensamt skapa en händelserik dag med massor av provapå-aktiviteter. Några exempel var att håva i dammen, paddla kanot, göra upp eld och lära sig om Allemansrätten. Även en ny aktör i det gamla Tegelbruket bjöd på skapande aktivitet i lera. Något som roade såväl ung som gammal.

Tack vare betalda bussar från vissa bostadsområden och etableringsboenden kunde familjer åka ut gratis. Stora kampanjer, bland annat på flera språk, rullade också ut i sociala medier för att sprida information om Arriedagen.

Dagen genomfördes första gången 2021 och hade då 400 besökare. Om dagen blir av nästa år är inte klart än.

Läs mer om Arriesjön strövområde och naturreservat där du kan vandra, rida, fiska och bada.

 

 

 

 

Publicerat: 2022-10-12