Utställning i Fulltofta: Sötvatten - en värld av liv

  • Datum: 15/10-31/8
  • Tid: 11:00-16:00
  • Var: Fulltofta

Sötvatten finns i våra älvar, bäckar, glaciärer, åar, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. Utställningen öppnar upp en ny värld för besökaren och bygger på både fotograferat och filmat material av arter och miljöer både under och över vattenytan. Hotet mot våra vattenmiljöer, men inte minst det positiva arbete med att återställa och återskapa vattenmiljöer som sker, illustreras också i utställningen.

Genom vackra foton och filmer och därtill ett antal interaktiva stationer, är syftet med utställningen att skapa en fascination för vilka fantastiska vattenmiljöer som finns i vårt eget land. Men också att skapa lust till att lära mer, att själv gå ut och upptäcka och kanske till och med arbeta med vattenmiljöer i framtiden.

Med utställningen vill vi öka förståelsen och kunskapen om hur livsnödvändigt det är med orörda, levande och friska vatten - för både människor och djur.

Regionmuséet och fotograf Johan Hammar har tillsammans tagit fram utställningen som tidigare bara visats på några få ställen i Skåne.

Välkommen in för att se den! Öppna 15 oktober och visas till och med sommaren 2024.

Låna gärna en ryggsäck för att "SKOOGLA och upptäcka vatten" i vattendragen kring Fulltofta!