Nybörjarvandring på mäktiga Söderåsen

  • Datum: 17/9
  • Tid: 10:30-13:30
  • Var: Söderåsen
Observera att detta evenemang avslutades 2021-09-17

Vill du prova att upptäcka Skåne till fots, men kanske ovan att vandra på egen hand? Nu erbjuder Region Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap i samarbete med aktörer, nybörjarvandringar på olika platser inom länet. Här kan du öka din kunskap och tryggt prova så att du sedan vågar utforska vårt underbara Skåne på egen hand. Vandringarna är gratis men antalet platser per tillfälle är begränsat så passa på att anmäl dig redan idag.

BOKA PLATS PÅ NYBÖRJARVANDRING 17 SEPT, 10.30-13.30

Följ med och upptäck naturen i Söderåsens nationalpark på en guidad vandring med Dunja Kalk, certifierad naturguide. Här möts du av bokskogsklädda åsar, dramatiska dalar och strömmande vattendrag. Vi börjar att gå på stigar och spångar nere i dalen. Sen tar stigen oss uppåt mot Kopparhatten och dess hisnande utsikt och fikar där. Sista biten går nedför och vidare tillbaka ner till där vi startade. Vi stannar till här och var under turen för att förklara och diskutera det unika med platsen. Ni får praktiska tips för egna framtida vandringar: bra saker att veta om allemansrätten, utrustning och säkerhet. Vi ser hur man kan med hjälp av kartor och ledmärken få möjlighet att utforska andra stigar och leder på egen hand.

Den här rundan passar alla som kan gå och som klarar av en del pulshöjande sträckor.

Samlingsplats: Till höger (runt hörnet av huset) om Naturums entré mot dammen.

Kostnad: Ingen. Vandringen arrangeras av Stiftelsen Skånska Landskap och Region Skåne.

Övrigt: Vandringen är 4 kilometer och inkluderar en höjdskillnad på 90 meter och 200 trappsteg. Du måste ha bra skor (gymnastikskor är minimum) och kläder som tål regn om det är dåligt väder. Ta gärna med en ryggsäck fylld med en termos med dryck, en vattenflaska och något att äta. Ha också något att sitta på om det är blött, tex en tidning som ligger i en plastpåse.

Maxantal: 15 st.

Vandringsledare: Dunja Kalk, Plura Divisa. tfn 070-2322883, dunja.kalk@pluradivisa.se