Nybörjarvandring i vackra Stockamöllan

  • Datum: 16/7
  • Tid: 13:00-16:00
  • Var: Stockamöllan

Vill du prova att upptäcka Skåne till fots, men kanske ovan att vandra på egen hand? Nu erbjuder Region Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap nybörjarvandringar på olika platser inom länet. Här kan du öka din kunskap och tryggt prova-på, så att du sedan vågar utforska vårt underbara Skåne på egen hand. Vandringarna är gratis, men antalet platser per tillfälle är begränsat så passa på att anmäl dig redan idag.

BOKA PLATS PÅ NYBÖRJARVANDRING 16 JULI KL 13-16

Följ med Camilla Jönsson från Robusta Äventyr på en lätt vandring i vackra Stockamöllan. Vandringen går på små grusvägar och en del stigar i de vackra omgivningarna kring den lilla orten Stockamöllan, som varit bebodd sedan urminnes tider och i dag kallas ”Mölleriket”. ”Mölla” är det skånska ordet för kvarn, och här i området har funnits flera olika kvarnar ända sedan medeltiden. Rönne å flyter genom Stockamöllan och området är väldigt vackert och fullt med historia.

På vandringen får du möjlighet att fråga om allt vandringar och hur man ska göra för att vara ute i naturen. Vi provar att förstå var vi är med kartan och du får flera tips kring hur och vad man kan packa och hur man är säker i svensk natur. Du får också tips på fina vandringar du kan prova på egen hand.

Självklart får du också knep om hur man ska vara i naturen utifrån Allemansrätten och hur du kan vara ute på ett sätt som inte ger några kvarlämnade spår.

Samlingsplats: Stockamöllan, (samlingsplats är torget i Stockamöllan)

Värd: Camilla Jönsson, Robusta Äventyr, 0761-398764

Övrigt: Vandringen är mellan 5 och 8 kilometer (anpassas efter väder och grupp). Du måste ha bra skor (gymnastikskor är minimum) och kläder som tål regn om det är dåligt väder. Ta med en termos med dryck, en vattenflaska och någon fika och kanske en frukt. Samlingsplats är torget i Stockamöllan där också buss nummer 518 från Stehag stannar.

Starttid passar med tåg till Stehag samt buss 518 till Stockamöllan och tillbaka till Malmö