Nybörjarvandring vid vackra Tjörnarpssjön

  • Datum: 13/8
  • Tid: 13:45-17:00
  • Var: Tjörnarpssjön
Observera att detta evenemang avslutades 2021-08-13

Nu erbjuder Region Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap i samarbete med ett tiotal arrangörer, nybörjarvandringar på olika platser inom länet. Passa på att öka dina kunskaper och stärka din trygghet så att du på egen hand vågar utforska vårt underbara Skåne. Vandringarna är gratis men antalet platser per tillfälle är begränsat så passa på att anmäl dig redan idag.

BOKA PLATS 13 AUG KL 13.45-17

Följ med vår guideexpert Camilla Jönsson från Robusta Äventyr på en relativt lätt vandring i de vackra skogarna kring Tjörnarpssjön. Lite beroende på väder och gruppens sammansättning vandrar vi mellan 5 och 8 kilometer i naturreservatet Prästabonnaskogen vid Tjörnarpssjön. På fina stigar i böljande bokskog pratar vi om allt som har med vandring att göra och du kan fråga allt du funderar kring. Vi provar att förstå var vi är med kartan och du får flera knep kring hur och vad man kan packa och hur man är säker i svensk natur. Du får också tips på fina vandringar du kan prova på egen hand.

Självklart får du också veta om hur man ska vara i naturen utifrån allemansrätten och hur du kan vara ute på ett sätt som inte ger några kvarlämnade spår.

Var? Samling vid Tjörnarps station, norra sidan.

Övrigt: Vandringen är mellan 5 och 8 kilometer (anpassas efter väder och grupp). Du måste ha bra skor (gymnastikskor är minimum) och kläder som tål regn om det är dåligt väder. Ta med en termos med dryck, en vattenflaska och någon fika och kanske en frukt. Samlingsplats är norra sidan av järnvägsspåret vid stationen i Tjörnarp.

KostnadVandringarna arrangeras av Stiftelsen Skånska Landskap med finansiering av Region Skåne och är därmed gratis för dig som deltagare. 

Värd: Camilla Jönsson, 0761-398764, camilla@robustaventyr.se