Nybörjarvandring i grönskande skog och öppna landskap i Genarp

  • Datum: 14/8
  • Tid: 10:00-13:00
  • Var: Genarp

Är du nyfiken på att upptäcka Skåne till fots men ovan att vandra på egen hand? Nu erbjuder Region Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap i samarbete med lokala aktörer, nybörjarvandringar på olika platser inom länet. Passa på tillfället att öka dina kunskaper och stärka din trygghet så att du på egen hand vågar utforska vårt underbara Skåne.

BOKA PLATS 14 AUG KL 10-13

Följ med ut på rofylld vandring i den omväxlande naturen runt Genarp! Vi börjar och slutar färden på Risen, den öppna fäladsmarken med mjuka kullar. Stigen leder oss över betesmarken, på spångar över vattendrag och så småningom in i bokskogen med sina majestätiska träd. Sträckan är ca 5-6 km längs vackra och lättrampade stigar.

Vi vandrar i lugn takt och pratar om vad vi ser och hör längs vägen. När vi blir sugna på något gott, stannar vi till för att äta matsäck. Det finns rastplatser, men också inbjudande stockar och stenar längs vägen.

Ni får praktiska tips för egna framtida vandringar: bra saker att veta om allemansrätten, utrustning och säkerhet. Vi visar hur vi letar oss fram med hjälp av kartor och ledmärken, och pekar ut stigar som ger er fler möjligheter att utforska på egen hand. I omgivningarna finns flera naturreservat med fina vandringsleder.

Var: Mötesplats: Skulpturen framför Genarps bibliotek, invid Risens naturreservat.

Max antal deltagare: 15 (vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer vid tillfället)

Antal deltagare som systemet max kan boka in/tillfälle: 1 person/bokning och mailadress

Målgrupp: I första hand vuxna nybörjare.

Sista bokningsdag: 10 augusti 2021 (senast 4 dagar före vandringen)

Kostnad: Gratis

Värd: Vandringsledare, Relateam: Julia Niklasson Hydén, info@relateam.se, 0706 240 250

Övrigt: Ta med dricksvatten och gärna en matsäck (t ex kaffe på termos, smörgås och frukt) i en liten ryggsäck. Det är också bra att ta med ett sittunderlag (en tidning i en plastpåse fungerar bra) och en regnjacka. Välj bekväma skor som tål lite fukt och smuts. Det kan bli bitvis lerigt på marken om det regnat.

Det finns parkeringsplatser bakom biblioteket där vi samlas. Buss 172 från Malmö via Staffanstorp stannar på Genarps busstation, ca 8 min promenad från mötesplatsen.