Nybörjarvandring i havsnära Kronoskogen

  • Datum: 10/9
  • Tid: 13:30-16:30
  • Var: Kronoskogen, Ängelholms stn

Är du nyfiken på att upptäcka Skåne till fots men ovan att vandra på egen hand? Nu erbjuder Region Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap i samarbete med ett tiotal aktörer, nybörjarvandringar på olika platser inom länet. Passa på tillfället att öka dina kunskaper och stärka din trygghet så att du på egen hand vågar utforska vårt underbara Skåne. Vandringarna är gratis men antalet platser per tillfälle är begränsat så passa på att anmäl dig redan idag.

BOKA PLATS 10 SEPT KL 13.30-16.30

Följ med ut på en guidad vandring med vandringsexperten Kenneth Joelsson. Dagens turer utgår från tågstationen i Ängelholm. Idag får du som är nyfiken på vandring chansen att fylla på med kunskap inför framtida turer på egen hand. Du får tips om allt från val av utrustning till smarta appar för navigering. Hur du fixar med maten under färden och vad som är bra att veta för dig som vill övernatta i naturen. Lämna inga spår är en bra regel att ha med sig under naturbesöket, vad innebär den rent praktiskt? Önskar du rekommendationer om skånska och europeiska leder som är värda ett framtida besök får du så klart det.

Var: Utanför Ängelholms station.

Antal deltagare som systemet max kan boka in/tillfälle: 2 person/bokning och mailadress

Passar för: Vuxna natur/vandringsnybörjare.

Kostnad: Vandringarna arrangeras av Stiftelsen Skånska Landskap med finansiering av Region Skåne och är därmed gratis för dig som deltagare.

Värd: Kenneth Joelsson, Mindtrekking, tfn 0722-220077 info@mindtrekking.se

Övrigt: Vandringen är ca fem kilometer lång och går mestadels över plan mark. Ta gärna med dricksvatten, eventuell kaffetermos, fika eller lättare lunch, extra tröja och regnjacka.

Vi startar och slutar vandringen utanför Ängelholms station. Mao finns goda möjligheter att medverka även för dig som saknar bil