Nybörjarvandring i Knivsåsen

  • Datum: 2/7
  • Tid: 9:15-12:15
  • Var: Knivsåsen

Nu erbjuder Region Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap i samarbete med ett tiotal arrangörer, nybörjarvandringar på olika platser inom länet. Passa på att öka dina kunskaper och stärka din trygghet så att du på egen hand vågar utforska vårt underbara Skåne. Vandringarna är gratis men antalet platser per tillfälle är begränsat så passa på att anmäl dig redan idag.

BOKA PLATS PÅ NYBÖRJARVANDRING 2 JULI KL 9.15-12.15 

Följ med ut på en guidad vandring med vandringsexperten Kenneth Joelsson, Mindtrekking. Dagens tur går genom det inbjudande landskapet öster om Dalby. Idag får du som är nyfiken på vandring chansen att fylla på med kunskap inför framtida turer på egen hand. Du får tips om allt från val av utrustning till smarta kartappar för navigering. Hur du tillgodogör dig energi under färden och vilka möjligheter som finns för dig som vill övernatta i naturen. Lämna inga spår är en bra regel att ha med sig under naturbesöket, vad innebär den rent praktiskt? Önskar du rekommendationer om framtida leder som är värda ett besök får du det, liksom en och annan kommentar om kulturlandskapet vi rör oss genom.

Var: Vid pendlarparkeringen intill Skånetrafikens hållplats Knivsåsen utmed väg 11 mellan Dalby och Veberöd.

Passar för: Vuxna natur/vandringsnybörjare

Kostnad: Vandringarna arrangeras av Stiftelsen Skånska Landskap med finansiering av Region Skåne och är därmed gratis för dig som deltagare.

Värd: Kenneth Joelsson, Mindtrekking, tfn 0722-220077 info@mindtrekking.se

Övrigt: Lätt-medelsvår vandring ca fem kilometer. Ta gärna med dricksvatten, eventuell kaffetermos, fika eller lättare lunch, extra tröja och regnjacka. 

Från Lund är det enkelt att ta buss 160 direkt till Knivsåsen. Även från Malmö finns direktförbindelser med Skåneexpressen 8 som passar med vandringarna.

Covid-19: Vi håller avstånd i gruppen under vandring. Vid minsta symptom stannar man hemma.