Nybörjarvandring: Ta steget ut i trygg natur i Fulltofta strövområde

  • Datum: 17/6
  • Tid: 12:30-15:30
  • Var: Fulltofta strövområde, parkering Råttefällan

Nu erbjuder Region Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap i samarbete med ett tiotal arrangörer, nybörjarvandringar på olika platser inom länet. Passa på att öka dina kunskaper och stärka din trygghet så att du på egen hand vågar utforska vårt underbara Skåne. Vandringarna är gratis men antalet platser per tillfälle är begränsat så passa på att anmäl dig redan idag.

BOKA PLATS PÅ NYBÖRJARVANDRING 17 JUNI KL 12.30-15.30

Följ med på vandring i omväxlande landskap i Fulltofta strövområde. Vandringen är lätt och sker i lugnt tempo ca 5 km, oftast längs naturstigar genom skog, hagmark, förbi mäktiga gamla ekar och över porlande bäckar. Vissa sträckor är steniga och någon enstaka backe förekommer. Hur kan jag känna mig trygg ute i naturen? Behöver jag någon speciell utrustning? Hur lagar jag mat och vad innebär Allemansrätten? Det och andra frågor får du svar på under vår vandring tillsammans. Vi börjar och slutar på samma ställe.

Var: Parkeringsplatsen vid ”Råttefällan” väg 13 mellan Hörby och Höör. Busshållplats ”Ramstorp Fulltofta” ligger alldeles bredvid och där stannar buss nr 470.

Passar för: Vuxna nybörjarvandrare

Kostnad: Vandringarna arrangeras av Stiftelsen Skånska Landskap med finansiering av Region Skåne och är därmed gratis för dig som deltagare. 

Värd: Viktoria Hemmingsson, Hjärterum i Skåne. tel: 0733-64 11 92, mail: info@hjarterumiskane.se

Övrigt: Ta på dig skor som är sköna att gå i och packa ryggsäcken med dricksvatten och fika.

Covid-19: Vi håller avstånd och stannar hemma vid minsta symptom.