Nybörjarvandring i fantastiska Frostavallen

  • Datum: 12/9
  • Tid: 10:00-13:30
  • Var: Frostavallen strövområde

Vill du prova att upptäcka Skåne till fots, men kanske ovan att vandra på egen hand? Nu erbjuder Region Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap i samarbete med ett tiotal aktörer, nybörjarvandringar på olika platser inom länet. Här kan du öka din kunskap och tryggt prova så att du sedan vågar utforska vårt underbara Skåne på egen hand. Vandringarna är gratis men antalet platser per tillfälle är begränsat så passa på att anmäl dig redan idag.

BOKA PLATS 12 SEPT KL 10-13.30

Följ med vår guideexpert Camilla Jönsson från Robusta Äventyr på en relativt lätt, men ändå lite utmanande vandring i fantastiska Frostavallens strövområde. Vandringen går mest på stigar i den vackra bokskogen och vi kommer också att passera den uråldriga vulkanen Bjäret. Frostavallen är känd för sin vackra bokskog och sin varierande natur och vi lovar en härlig vandring!

På vandringen får du möjlighet att fråga om allt vandringar och hur man ska göra för att vara ute i naturen. Vi provar att förstå var vi är med kartan och du får flera tips kring hur och vad man kan packa och hur man är säker i svensk natur. Du får också tips på fina vandringar du kan prova på egen hand.

Självklart får du också knep om hur man ska vara i naturen utifrån allemansrätten och hur du kan vara ute på ett sätt som inte ger några kvarlämnade spår.

Var? Samlingsplats är vid Frostavallens gamla konferensbyggnad där också lokalbussen stannar.

Kostnad: Ingen. Vandringen arrangeras av Stiftelsen Skånska Landskap och Region Skåne.

Övrigt: Vandringen är cirka 8 kilometer lång och stigarna är steniga, det finns också några rätt så rejäla backar. Du måste ha bra skor (gymnastikskor är minimum) och kläder som tål regn om det är dåligt väder. Ta med en termos med dryck, en vattenflaska, fika och lunch och kanske en frukt.

Vandringsledare/guide: Camilla Jönsson, camilla@robustaaventyr.se, 0761-398764