Kvällsföreläsning i Fulltofta: Möte med trädjättar

  • Datum: 21/11
  • Tid: 16:30-18:00
  • Var: Fulltofta
Observera att detta evenemang avslutades 2023-11-21

Trädjättarna har alltid fascinerat oss människor. I denna föreläsning som hålls av Gert Olsson, får du i bild och ord följa med på en resa längs årsringarna på några av Europas största och mest spännande träd. Vilka historier har de att berätta? Varför fick de står kvar? Vad betydde träden för människor förr och vad gör dem så intressanta i dag?

Visste du att världens äldsta träd växer på ett fjäll i Dalarna och att Sverige hyser Europas grövsta ek? Föreläsningen tar dig från Englands mystiska idegranar via Italiens gamla, sägenomspunna olivträd till Tysklands omfångsrika danslindar och mycket mer.

Hemlagad soppa och hembakt bröd serveras under föreläsningen. Kostnad 100 kr/person. Anmälan på förhand till anmalan@skanskalandskap.se 

Gert Olsson är naturfotograf från Kinna i Västergötland. Intresset för de stora träden har funnits länge och 2019 gav han ut boken ”Möten med jättar – de stora träden berättar”.

Föreläsningen är en del i årets jubileumsfirande då våra skogar fyller 150 år. Vi firar att vår donator Otto Daniel Krook 1873 skänkte pengar till att plantera skog i Skåne.