Vernissage: Figurer av lera i naturen i Fulltofta

  • Datum: 30/9
  • Tid: 14:00-16:00
  • Var: Fulltofta strövområde, Sjömossestigen

Lördagen den 30/9 är det invigning och fest när de 30-talet olika lerkonstverken presenteras. En skånsk terrakottaarmé. Kl. 14.00 är det invigningstal, visning av konstverket och musik, men man kan komma när man vill mellan kl 12.00 - 16.00. Konstnärerna är på plats denna tid. Alla blir bjudna på något gott!

Under dagen kan det vara ont om plats på Kyllingahusparkeringen. Vi förordar parkeringen vid Naturcentrum och vandring längs med Skåneleden dit. 

Multiplera Skåne är ett projekt där barn och unga från hela Skåne har deltagit i en konstnärlig process. Projektet har drivits under tre års tid av MuralCentralen, bestående av konstnärerna Ingrid Sandsborg och Björn Carnemalm. Tillsammans har de lyft fram de ungas berättelser och utforskat hur målet, ett konstverk som representerar barn och unga, ska utformas.

Resultatet är en skulpturinstallation med ett trettiotal terrakottafigurer i naturlig storlek, som representerar de nästan tusen ungdomarna från hela Skåne, som varit med i processen. Detta konstverk företräder en kollektiv insats och är en hyllning till barnens och ungdomarnas kreativitet och delaktighet. Verket är beläget på Sjömossestigen i Fulltofta strövområde.

Konstverket har bekostats av bland annat Region Skåne och Postkodlotteriet. Stiftelsen Skånska Landskap upplåter mark i Fulltofta strövområde för installationen.

Välkomna!