Inspirationscafé: Naturen som arena för integration och Friluftsliv på svenska

  • Datum: 8/10
  • Tid: 13:00-15:30
  • Var: Fulltofta

Äntligen kan vi åter igen välkomna er alla till ett Inspirationscafé tillsammans med oss. Just detta blev inställt på grund av pandemin, men nu provar vi igen!

Denna gång möter vi Anders och Cia. De kommer med värme och engagemang bjuda in er till några av de ögonblicksbilder och upplevelser de som naturvägledare mött på i projektet ”Naturen som arena för integration”.  Vad har de lärt sig under den treåriga projekttiden? Svårigheter och glädjeämnen. Projektet pågick mellan åren 2017 - 2019 med finansiering av Skogssällskapet. Parallellt med ”Naturen som arena för integration” har ytterligare ett projekt löpt ”SFI & Skåneleden” i samarbete med Region Skåne

Och i år under Friluftslivets år samverkar vi med Naturskoleföreningen i projektet ”Friluftsliv på svenska”. Det finns således en mängd erfarenhet att dela med oss av utifrån arbete med just utlandsfödda.

Dagen kommer innehålla såväl föreläsning inomhus som övningar utomhus. Kläder efter väder gäller! Och vår sedvanliga afternoon tea med scones kommer såklart serveras!

För vem: Du som kommer på träffen kan vara lärare, fritidspedagog, kulturarbetare, föreningsaktiv, naturvägledare, skolledare eller på annat sätt jobba med upplevelser och lärande i utomhusmiljö. Du är välkommen att komma till en eller flera av träffarna. Anmälan krävs!

Datum: Fredagen den 8 oktober kl. 13.00- ca 15.45

Plats: Vi samlas på Fulltofta Naturcentrum och börjar inomhus för att därefter ge oss ut i skogarna runt Fulltofta Naturcentrum.

Kostnad: Föredrag och aktiviteter är kostnadsfritt. Afternoon tea och scones betalas på plats.

BOKA PLATS PÅ INSPIRATIONSCAFÉ 8 OKT.