Guidad nybörjarvandring i vackra Vattenriket

  • Datum: 24/9
  • Tid: 13:00-16:00
  • Var: Vattenriket, Kristianstad
Observera att detta evenemang avslutades 2021-09-24

Är du nyfiken på att upptäcka Skåne till fots men ovan att vandra på egen hand? Nu erbjuder Region Skåne och Stiftelsen Skånska Landskap i samarbete med lokala aktörer, nybörjarvandringar på olika platser inom länet. Passa på tillfället att öka dina kunskaper och stärka din trygghet så att du på egen hand vågar utforska vårt underbara Skåne.

BOKA PLATS 24 SEP KL 13-16

Följ med ut på en guidad eftermiddagsvandring med vandringsexperten Kenneth Joelsson. Dagens turer utgår från Naturum Vattenriket i Kristianstad. Idag får du som är nyfiken på vandring chansen att fylla på med kunskap inför framtida turer på egen hand. Du får tips om allt från val av utrustning till smarta appar för navigering. Hur du fixar med maten under färden och vad som är bra att veta för dig som vill övernatta i naturen. Lämna inga spår är en bra regel att ha med sig under naturbesöket, vad innebär den rent praktiskt? Önskar du rekommendationer om skånska och europeiska leder som är värda ett framtida besök får du så klart det.

Var: Utanför Naturum Vattenriket i centrala Kristianstad.

Övrigt: Vandringen är ca sex kilometer lång och går mestadels över plan mark. Ta gärna med dricksvatten, eventuell kaffetermos, fika eller lättare lunch, extra tröja och regnjacka.

Vi startar och slutar vandringen utanför Naturum Vattenriket. Därifrån är det promenadavstånd till närliggande Kristianstad C om du kommer med tåg eller buss. 

Passar för: Vuxna natur/vandringsnybörjare:

Kostnad: Vandringarna arrangeras av Stiftelsen Skånska Landskap med finansiering av Region Skåne och är därmed gratis för dig som deltagare.

Värd: Kenneth Joelsson, Mindtrekking, tfn 0722-220077 info@mindtrekking.se