Utställning i Fulltofta: Sötvatten - en värld av liv

Se livet under ytan i våra sjöar, åar och vattendrag

Strilande bäckar, stora sjöar, mossar och våtmarker. Vår nya utställning tar dig på en hisnande upptäcktsfärd under och över vattenytan från södra till norra Sverige. Låna en ryggsäck för utflykten för att "skoogla", det vill säga undersöka vatten och skog.

Sötvatten finns i våra älvar, bäckar, glaciärer, åar, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. Utställningen öppnar upp en ny värld för besökaren och bygger på både fotograferat och filmat material av arter och miljöer både under och över vattenytan. Hotet mot våra vattenmiljöer, men inte minst det positiva arbete med att återställa och återskapa vattenmiljöer som sker, illustreras också i utställningen.

Genom vackra foton och filmer och därtill ett antal interaktiva stationer, är syftet med utställningen att skapa en fascination för vilka fantastiska vattenmiljöer som finns i vårt eget land. Men också att skapa lust till att lära mer, att själv gå ut och upptäcka och kanske till och med arbeta med vattenmiljöer i framtiden.

Med utställningen vill vi öka förståelsen och kunskapen om hur livsnödvändigt det är med orörda, levande och friska vatten - för både människor och djur.

Regionmuséet och fotograf Johan Hammar har tillsammans tagit fram utställningen som tidigare bara visats på några få ställen i Skåne.

Välkommen in för att se den! Öppna 15 oktober och visas till och med sommaren 2024.

Låna gärna en ryggsäck för att "skoogla", det vill säga upptäcka vatten, bäckar, skog och natur i  Fulltofta!

Mer om Fulltofta

Något för alla

Fulltofta strövområde är ett vandringsparadis mitt i Skåne. Där finns Fulltofta Naturcentrum med utställningar om naturen, café,...

Läs mer