Utställning i Fulltofta: SKOOGLA - upptäck och må bra i skogen

Se skogens alla gröna sidor

Vi vill få fler att skoogla istället för att googla. Ge sig ut i skog och natur för att på nära håll upptäcka alla storheter i den skånska naturen. Välkommen in för att se utställningen. Låna sedan en ryggsäck för att "skoogla", det vill säga undersöka skog och natur på närmre håll.

Knotiga ekar. Tallhedar och gammal bokpelarsal. 20 000 fotbollsplaner av skog och natur finns i våra strövområden. Skogar som är livsrum för tusentals arter. Skog som också är vårt vardagsrum för att vandra och njuta. Vår laddstation för att koppla bort stress. Vår alldeles egen plats, men också vår gemensamma plats som vi alla måste vårda. Skogen är troligen en av de viktigaste nycklarna för att lösa klimatkrisen.

Se vår nya utställning "SKOOGLA - upptäck och må bra i skogen" som tagits fram av oss på Stiftelsen Skånska Landskap, scenograf Lina Sporrong och illustratör Anna-Majje Wik. Foton av Johan Hammar, Torbjörn Lingöy och Annika Labunski syns i utställningen. 

Utställningen är en del i årets jubileumsfirande då våra skogar fyller 150 år. Vi hyllar vår donator Otto Daniel Krook som 1873 skänkte pengar till att plantera skog i Skåne. Öppen 15 oktober 2023 och visas under vintern 2024.

Låna en ryggsäck för utflykten för att "skoogla", det vill säga undersöka vatten och skog på närmre håll. Ge dig ut och vandra!

 

 

 

 

Namnet SKOOGLA är ett begrepp som idag används för terapeutiska samtal/coachning i ett företag av Sven-Alex Trygg. Därmed är SKOOGLA ett registrerat varumärke och har godkänts för användning i denna utställning.