Bara Vara-stig i Fulltofta och Bockeboda

Vandra och gör avslappnande övningar

Bli lugn av skogen. Gå en särskild stig med övningar längs vägen som får dig att tänka på naturen omkring, andning och hälsa. Bara Vara-stigen utgår från Uddarp i Bockeboda strövområde och Fulltofta Naturcentrum i Fulltofta strövområde.

Kom och upplev skogens lugn med hjälp av dina sinnen. Längs tillgänglighetsslingan på 1,9 km, som utgår från parkeringen i Uddarp, finns ett antal sittande filurer med sinnespåbud och textskylt som vi valt att kalla ”Bara Vara”. I Fulltofta strövområde finns den längs Ravinslingan ca 1 km. Längs stigarna provar du att öppna upp dina sinnen till ett större lugn och välbefinnande med hjälp av symboler och textstöd.

Slingan är vald för att du som mer naturovan ska känna dig trygg. Du går själv eller i någons sällskap. Vid start och avslut av ”Bara Vara” gör du en inre hälsocheck, se skyltar längs slingan. Kanske märks förändringar i måendet redan efter första gången? Anteckna/rita gärna tankar och känslor. Vår förhoppning är att du genomför ”Bara Vara” regelbundet.

Information innan start

1/ Gå i långsamt tempo.             

2/ Gör gärna rundan till en rutin som du upprepar t ex 1 ggr/vecka.

3/ För bättre fokus, lämna gärna mobiltel och annan elektronik hemma, eller avstängd.

4/ Ta gärna med anteckningsblock och penna.  

5/ Gör en inre hälsocheck vid start och mål (se info på skyltar).                      

6/ För extra komfort. Ha gärna med ett sittunderlag, varma kläder och kanske varm eller kall dryck.

 

Mer om Bockeboda

Mäktig skog i Vattenriket

Bockeboda strövområde ligger på Nävlingeåsens sluttning, ner mot Kristianstadsslätten. Från Bockatorpet utgår flera av Stiftelsen Skånska...

Läs mer