Vi möts i skogen i Arriesjön avslutat 2021

Vårvandring för åk 4

Fullbokad // Naturen är snillrikt uppbyggd på ett sätt där allt är beroende av och samverkar med varandra. Följ med oss ut i skog och natur i Stiftelsen Skånska Landskaps strövområde Arriesjön. Välkommen med er intresseanmälan till vårens utomhuspedagogiska projekt.

Under denna vårvandring får klassen tillsammans med naturvägledare från Stiftelsen Skånska Landskap uppleva Arriesjön strövområde. Gemensamt gör vi små stopp där vi upptäcker och utforskar. På ett lekfullt och pedagogiskt sätt bekantar vi oss med ekosystem, biologisk mångfald, näringskedjor och näringsvävar. Framme vid lägerplatsen gör vi upp eld och äter medhavd lunch. Grillglöd ordnas efter önskemål.

Välkommen med er intresseanmälan till vårens utomhuspedagogiska projekt. Obs, fullbokat 210413

För vem: åk 4 (läsår 20-21)

Vilka kommuner kan anmäla sig? Malmö, Burlöv, Lomma, Vellinge, Svedala, Trelleborg. I andra hand är även övriga skånska kommuner välkomna med sin intresseanmälan.

Dagar: Företrädesvis mån, ons, tors

Datum: Tidsperiod mellan 26 april- 6 maj

Tid: Ca kl.9.30 – 14.00 exklusive tid för busstransport.

Var: Arriesjön strövområde.

Kostnad: Kostnadsfritt för er via stöd från Region Skåne. På grund av pandemin kommer vi erbjuda en buss/skola.

Tillgänglighet: Vandringen går på/längs med vandringsstigar som fungerar även utifrån rullstolstillgänglighet. Lägg som kommentar om ni har övriga specialbehov. Vandringen är totalt ca 2,5-3 km lång.

Frågor: Maila bokning@skanskalandskap.se

Anmälan: Sänd in bokningsförfrågan nedan. Obs, fullbokat 210413.

ER ANMÄLAN GÄLLER FÖRST DÅ NI FÅTT EN BEKRÄFTELSE PÅ ATT NI KOMMIT MED. DÅ SÄNDER VI ÄVEN UT MER PRAKTISK INFO TILL ER!

 

 

Mer om Arriesjön

Litet men ändå mycket

En dryg mil från Malmö ligger Arriesjön – tidigare ett grustag och nu en oas i det storskaliga odlingslandskapet. Det är ett litet behändigt område, som du lätt tar dig runt i.

Läs mer