Pedagoger: Nätverk för utomhuspedagogik

4 x inspirationscafé för pedagoger

I oktober 2021 arrangeras årets första träff som handlar om arbete riktat mot utlandsfödda. Vårens möten ställdes in pga pandemin. Glöm inte att boka plats!

Under 2020 arrangerades inspirationscaféer med teman som beskrivs nedan. Träffarna är för alla som arbetar med lärande och upplevelser i utomhusmiljö. Om du vill vara med på inbjudnings/sändlistan så maila dina kontaktuppgifter till bokning@skanskalandskap.se Du är välkommen att komma till ett eller flera tillfällen. Du kan vara lärare, fritidspedagog, kulturarbetare, naturvägledare, skolledare eller på annat sätt jobba med lärande i utemiljö. 

Träff 1: 8 oktober kl 13 - ca 15.45

TEMA: Naturen som arena för integration

Äntligen kan vi åter igen välkomna er alla till ett Inspirationscafé tillsammans med oss. Just detta blev inställt på grund av pandemin, men nu så provar vi igen!

Denna gång möter vi Anders och Cia. De kommer med värme och engagemang bjuda in er till några av de ögonblicksbilder och upplevelser de som naturvägledare mött på i projektet ”Naturen som arena för integration”.  Vad har de lärt sig under den 3-åriga projekttiden? Svårigheter och glädjeämnen. Projektet pågick mellan åren 2017 - 2019 med finansiering av Skogssällskapet. Parallellt med ”Naturen som arena för integration” har ytterligare ett projekt löpt ”SFI & Skåneleden” i samarbete med Region Skåne

Och i år under Friluftslivets år samverkar vi med Naturskoleföreningen i projektet ”Friluftsliv på svenska”. Det finns således en mängd erfarenhet att dela med oss av utifrån arbete med just utlandsfödda.

Dagen kommer innehålla såväl föreläsning inomhus som övningar utomhus. Kläder efter väder gäller! Och vår sedvanliga afternoon tea med scones kommer såklart serveras!

För vem: Du som kommer på träffen kan vara lärare, fritidspedagog, kulturarbetare, föreningsaktiv, naturvägledare, skolledare eller på annat sätt jobba med upplevelser och lärande i utomhusmiljö. Du är välkommen att komma till en eller flera av träffarna. Anmälan krävs!

Datum: Fredagen den 8 oktober kl. 13.00- ca 15.45

Plats: Vi samlas på Fulltofta Naturcentrum och börjar inomhus för att därefter ge oss ut i skogarna runt Fulltofta Naturcentrum.

Kostnad: Föredrag och aktiviteter är kostnadsfritt. Afternoon tea och scones betalas på plats.

BOKA PLATS PÅ INSPIRATIONSCAFÉ 8 OKT.

 

Övergripande syfte med utomhuspedagogiska inspirationscaféer

Intentionen är att alla som arbetar med lärande i utomhusmiljö kan träffas för att lära känna varandra, dela erfarenheter, få inspiration och få med sig praktiska exempel genom workshops, lekar och kreativa övningar.