Inspiration- nätverk - pedagogik

Äntligen kan vi åter igen bjuda in till våra populära Inspirationscafé-träffar

Övergripande syfte med utomhuspedagogiska inspirationscaféer är att alla som arbetar med lärande i utomhusmiljö kan träffas för att lära känna varandra, dela erfarenheter, få inspiration och få med sig praktiska exempel genom workshops, lekar och kreativa övningar.

För vem: Du som kommer på träffen kan vara lärare, fritidspedagog, kulturarbetare, föreningsaktiv, naturvägledare, skolledare eller på annat sätt jobba med upplevelser och lärande i utomhusmiljö. Du är välkommen att komma till en eller flera av träffarna. Anmälan krävs!

Om du ej redan är med på sändlistan så sänd ett mail till: bokning@skanskalandskap.se så adderar vi dig på listan och du kommer få inbjudningar.

 

Träff 1: 8 april 2022

TEMA: Bli jordad och upplev naturlig närvaro

Vi möter Helena och Gunilla som sadlat om sin tillvaro och startat egna företag. De finner båda kraft och inspiration i naturen och önskar dela med sig av sin kunskap så att fler kan hitta sitt eget sätt att finna återhämtning genom naturen. Utan krav eller dömande.

Naturen är kuren, var det någon som sa. Vi blir mer och mer medvetna om hur viktigt återhämtning är för att motverka en sönderstressad människa. Vad innebär det rent praktiskt att vara i naturen på ett hälsofrämjande sätt. Hur gör man? Du får uppleva och prova på två olika metoder att ta in naturen i din vardag. Vi startar inomhus med lite fakta om jordning och om fördelarna med att vara närvarande i naturen. Sen går vi ut och alla deltagare får chansen att delta i två olika övningar utomhus. Övningar som kan fungera såväl utomhuspedagogiskt i grupp som privat.

Vi hoppas inspirera till en fördjupad naturupplevelse som gör gott länge.

Var: Fulltofta Naturcentrum (öster om Ringsjön)

När: Den 8 april kl.13.00- ca 15.30-16.00

Anmäl dig till: bokning@skanskalandskap.se  ange namn, yrke/roll, ev arbetsplats, mailadress, tel.nr.

Kostnad: Arrangemanget är kostnadsfritt. Te och scones serveras till självkostnadspris, betalas på plats.

OBS! Delar av dagen är utomhus. Kläder efter väder!

Inbjudan som pdf