Ta bussen till vandringsleden

Utflykt utan bil

Vill du göra en utflykt men lämna bilen hemma? Idag går det att ta sig till många av våra områden med buss eller tåg. I andra har du några kilometer att gå från hållplatsen.

Att kunna ta sig ut i naturen med buss och tåg gynnar vår miljö och gör det möjligt för besökare utan bil att uppleva naturen.

Ta bussen ut

Till Järavallen, Fulltofta, Frostavallen, Kronoskogen, Tjörnedala, Vitemölla, Skrylle och Bockeboda kan du ta bussen ut. Flera andra strövområden som t ex Snogeholm och Breanäs har också hållplatser relativt nära med 1-3 kilometer för att gå för att komma till närmsta stig.

Välj fliken Karta på respektive strövområde på webben och kryssa i Hållplats. Här ser du alla hållplatser och kan välja varifrån du vill åka och hitta tider. Dyker det inte upp någon hållplats betyder det att det tyvärr inte finns buss- eller tågförbindelse för just detta strövområde.

Under rubriken "Hitta hit" under varje strövområde får du mer information om hur långt bort hållplatsen ligger. I kartan för varje strövområde på webben och på den detaljerade kartan i varje strövområdesfolder finns busshållplatserna markerade

Buss till Fulltofta Naturcentrum

Skånetrafiken har numera helgtrafik till Fulltofta Naturcentrum. Buss 469 går hela vägen till parkeringen vid naturcentrat på lördagar och söndagar, från Höör och Hörby. I Hörby är bussen synkad med SkåneExpressen från Malmö, Lund och Kristianstad.